ASSE - Nieuwe richtlijnen foto identiteitskaart, kids-ID of reisdocument

ASSE - Nieuwe richtlijnen foto identiteitskaart, kids-ID of reisdocument

Editiepajot-asse-logo-gemeente

De foto op je identiteitskaart, kids-ID of reisdocument moet op termijn voldoen aan de normen vastgesteld door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO) en aan de norm ISO/IEC 19794-5. Dit vertaalt zich in enkele concrete richtlijnen en moet onder meer een vlottere identificatie garanderen, waarbij de vergelijking tussen de foto en de persoon geautomatiseerd en dus vereenvoudigd wordt.

 

Er waren uiteraard al heel wat richtlijnen vastgelegd. Zo moet je pasfoto bijvoorbeeld het formaat 35 mm x 45 mm hebben en een natuurlijke weergave van je gezicht bieden. Een eerste nieuwigheid is de bepaling van de lengte van je gezicht, tussen 31 en 36 mm (ongeveer 70 à 80 % van de hoogte van de foto). Daarnaast mag je foto maximaal 6 maanden oud zijn en moet je gezicht volledig zichtbaar zijn. Je blik moet neutraal zijn en je moet met gesloten mond in de camera kijken. Glimlachen of een open mond is dus niet toegestaan. 

 

Andere oude vereisten, zoals voldoende contrast en een lichtkleurige, egale achtergrond, blijven uiteraard geldig. De belangrijkste vereisten zullen nog steeds vermeld staan op je oproepingskaart. Heb je toch nog vragen? Aarzel niet om de dienst Bevolking te contacteren via T 02 454 19 11 en vermijd zo dat je foto afgekeurd wordt. 

 

De nieuwe richtlijnen gelden vanaf 16 januari 2017.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2017
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 09 okt 2017
Sam Herremans | 23 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 30 aug 2017
Sam Herremans | 26 aug 2017
Sam Herremans | 24 aug 2017
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief