Masterplan voor het kleinstedelijk gebied ASSE

Masterplan voor het kleinstedelijk gebied ASSE

Editiepajot_ingezonden_logo_vlaams_brabant

De provincie Vlaams-Brabant stelde een masterplan op voor het kleinstedelijk gebied van Asse. Hiermee worden de visies op het gebied omgezet in concrete acties.

 

De afgelopen jaren heeft de provincie Vlaams-Brabant gewerkt aan een ruimtelijke visie voor het kleinstedelijk gebied Asse.


Eerst werd een algemeen toekomstbeeld opgemaakt waarin verschillende aspecten zoals mobiliteit, wonen, open ruimte, bedrijvigheid aan bod kwamen.

 

Vervolgens werden een aantal van de voorgestelde acties in bestemmingsplannen gegoten. De effecten op milieu en omgeving werden onderzocht, en de juridische basis voor uitvoering werd gelegd in 6 ruimtelijke uitvoeringsplannen, die afgelopen zomer goedgekeurd werden.

 

‘Voor de uitvoering op het terrein is echter meer nodig dan enkel een juridisch kader dat acties mogelijk maakt. Daarom is als laatste onderdeel van het planproces nu ook een zogenaamd ‘masterplan’ opgesteld. De gemeenschappelijke visie van de stad en de provincie worden met dit masterplan in concrete acties omgezet’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. ‘De realisatie van stadrandbossen, de inrichting van een handelszone en de verbetering van het openbaar domein zijn enkele van de acties die aan bod komen’.

 

In het plan  worden de verschillende concrete uitvoeringsacties opgesomd en gekoppeld aan een timing, een initiatiefnemer, betrokken partners en mogelijke (subsidiërings)instrumenten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2017
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 10 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 mei 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief