Beschutte Werkplaats ASSE officieel verhuisd naar nieuwbouw

C21

Beschutte Werkplaats ASSE officieel verhuisd naar nieuwbouw

Editiepajot_asse_bwasse_1_foto_steven_walravens
Het nieuwe complex waar 235 personen met een handicap tewerk gesteld zijn. (Foto: Steven Walravens)
 
Editiepajot_asse_bwasse_2__foto_steven_walravens
Voorzitter Danny Saerens en algemeen directeur Luc Van Ginderdeuren in één van de ateliers. (Foto: Steven Walravens)
 

De 235 personen met een handicap die BW Asse te werk stelt, zijn al een tijdje ingetrokken in hun nieuwe complex dat gelegen is in de industriezone van Mollem, net naast de autokeuring. Maar dit weekend werd het gebouw op een feestelijke manier ingehuldigd en werden de deuren voor het grote publiek open gezet.

Voor de nieuwe vestiging in Mollem werd in september 2006 de eerste spadesteek gegeven. Het moderne industriële gebouw werd een onderkomen op maat van het bedrijf en haar werknemers. Je kan dan ook zeggen dat BW Asse de referentieplaats is voor verpakkingen binnen de regio Brussel-Gent-Antwerpen. Het nieuwe complex heeft een bruikbare grondoppervlakte van ongeveer 10.000m², met ondermeer 3.800m² magazijn en 2.900m² ateliers. Alle ateliers en zowat de helft van de opslagruimte zijn gekoeld. Algemeen directeur Luc Van Ginderdeuren: “In het ontwerp werd extra rekening gehouden met toekomstgerichtheid, sociale omgeving en bedrijfsefficiëntie. Bij de uitwerking van de plannen werd speciale aandacht gevestigd op de kwalitatieve werkomgeving. Hiertoe werden adviezen ingewonnen rond ondermeer toegankelijkheid, ergonomie op de werkplek en het binnenin aankleden van de nieuwbouw.”. 

In de inkomhal werd een kunstwerk opgehangen, ‘Goochelen met verpakking’, het voornaamste waar ze in de Beschutte Werkplaats van Asse zich mee bezig houden. De modellen die op de foto schitteren zijn dan ook eigen werknemers van de Beschutte Werkplaats.

BW Asse heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het verpakken en herverpakken van producten. Tot de grote opdrachtgevers behoren Eurobrokers, Ferrero, Kraft Foods, Colruyt, Nestlé, Siemens, Gemeente Asse en Sare Lee.

“Van de medewerkers heeft 95% een licht mentale handicap. De overigen zijn fysiek gehandicapt. De overheid subsidieert naar gelang van de ernst van de handicap. De beschutte werkplaats is gegroeid uit een lokale vereniging, en dus werkten er in aanvang noodzakelijk ook mensen uit de gemeente Asse zelf. In de loop der jaren is dit geëvolueerd. Momenteel zijn 77% van de werknemers afkomstig van buiten de gemeente

 Zaterdagvoormiddag werden alle medewerkers uitgenodigd om samen met hun familie kennis te maken met hun nieuwe werkplaats. Later op de dag was het de beurt voor het grote publiek om kennis te maken met de werking van BW Asse en de capaciteiten van het nieuwe complex.

Meer info op www.bwasse.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief