ASSE blijft in de wurggreep van het verkeer

C21

ASSE blijft in de wurggreep van het verkeer

Editiepajot_asse_gemeentehuis_foto_steven_walravens
Gemeentehuis Asse (Foto Walravens)

Op 17 juli 2000 werd de gewestplanwijziging, houdende de reserving van een tracé voor een aan te leggen secundaire weg (ringweg) goedgekeurd.

Aan vernoemde gewestplanwijziging was tien jaar intensieve onderhandeling vooraf gegaan.

In de voornaamste gemeentelijke beleidsplannen (het gemeentelijk mobiliteitsplan, het gemeentelijk structuurplan), alsook in het provinciaal structuurplan werd de ringweg als bepalende factor voor de ruimtelijke ontwikkeling en de mobiliteit vooropgesteld.

Pas in september 2008 werd de eerste fase van de ring voltooid.

Iedereen kan nu reeds vaststellen dat de eerste fase een verlichting betekende voor de verkeerschaos in Asse. De plannen voor de tweede fase zijn in opmaak, zodat de verkeersproblematiek zou worden opgelost.

“Heden (23februari) werden we in kennis gesteld van de beslissing van de Raad Van State die beslissing van 17 juli 2000 heeft vernietigd en dit op basis van een banaal feit :nl. een zogenaamde niet- reguliere oproeping van de regionale commissie (die een niet bindend advies geeft). Het is onbegrijpelijk dat na bijna 10 jaar dergelijke beslissing door de Raad van State is genomen en dit  tegen het advies van zijn auditeur in.” aldus het gemeentebestuur.

Asse blijft alzo in de wurggreep van het verkeer. Het College van Burgemeester en Schepenen zal in samenspraak met het Vlaams Gewest bepalen wat de houding zal zijn naar de toekomst toe, dit zowel op juridisch als op administratief vlak.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief