ASSE - Theatergezelschap ‘Het Ongerijmde’ speelt Cyrano De Bergerac

ASSE - Theatergezelschap ‘Het Ongerijmde’ speelt Cyrano De Bergerac

_1200068-16_lage_resol
foto © CyranoLienRobberechts
 
_1200384-39_-_lage_resol
foto © CyranoLienRobberechts
 

Op donderdag 25 januari speelt het theatergezelschap Het Ongerijmde de klassieker Cyrano De Bergerac in cultuurcentrum Asse. Met Danny en Machteld Timmermans, Jenne Decleir en An Tuts. Tickets via www.ccasse.be, T 02/ 456 01 60 en aan de balie van het CC.     

 

Met ‘Cyrano de Bergerac’ voegt Het Ongerijmde een nieuwe klassieker toe aan haar repertoire. 

 

Cyrano de Bergerac is een toneelstuk uit 1897 van de Franse toneel-schrijver Edmond Rostand (1868-1918) over de soldaat-dichter Cyrano de Bergerac. De bekendste versie van dit verhaal uit 1640, is de filmversie met Gerard Depardieu.

 

Cyrano, stoere vechtersbaas en virtuoos dichter, is verliefd op zijn Roxane. Hij durft haar zijn liefde niet te verklaren omdat hij gekweld wordt door zijn onzekerheid over zijn uiterlijk. Roxane vraagt hem de knappe jongen Christian te beschermen op wie zij verliefd is. Christian durft haar echter niet te schrijven of toe te spreken omdat hij zich te dom voelt. Samen sluiten ze een verbond: Cyrano geeft Christian de woorden, Christian leent aan Cyrano zijn fysieke charme..

 

vlotte speelstijl en scherpe humor

 

Het Ongerijmde staat bekend om een uiterst vlotte speelstijl, scherpe humor en grote toegankelijkheid. Hoe dit rijmt met een romantische klassieker als ‘Cyrano De Bergerac’? Bijzonder goed. De pingpongdialogen en de messcherpe tong van Cyrano en zijn vijanden, lijken geschreven op de lijven van de acteurs.

 

Een stuk voor spelers waarin fantasie en verbeeldingskracht hoogtij vieren, waarin de personages letterlijk en figuurlijk schermen met waarden als vrijheid en onafhankelijkheid en waar het neuscomplex gecamoufleerd wordt met poëzie, muzikaliteit en humor!

 

Met en van Jenne Decleir (zoon van Jan Decleir), Machteld Timmermans, Danny Timmermans (Buiten De Zone) en Ann Tuts (FC De Kampioenen).

 

Meer info over de programmatie in CC Asse: 

Joeri Van Mulders, stafmedewerker – programmator, joeri@ccasse.be en  T 02 456 01 68.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief