ASSE voert eerste test uit met BE-Alert

ASSE voert eerste test uit met BE-Alert

Test_be-alert_-_donderdag_1_februari

Op donderdag 1 februari heeft het gemeentebestuur voor het eerst een test uitgevoerd met het alarmeringssysteem BE-Alert. Assenaren die zich reeds hadden ingeschreven via www.be-alert.be ontvingen volgend sms-bericht:

 

“BE-Alert – Dit is een test vanuit BE-Alert voor de gemeente Asse. U hoeft dit bericht niet te bewaren. Meer info: www.be-alert.be”

 

Het sms-bericht werd verstuurd naar 893 bestemmelingen. Meer dan 800 personen ontvingen het bericht binnen twee minuten na verzending. 24 personen ontvingen uiteindelijk het bericht niet. Mogelijks was hun telefoontoestel uitgeschakeld, of ze hadden op het ogenblik van verzending een slechte verbinding. 

 

Het gemeentebestuur kan dus spreken van een succesvolle test en benadrukt het belang van BE-Alert. 

 

Burgemeester Koen Van Elsen: “BE-Alert is een erg modern alarmeringssysteem. Je hoeft je slechts eenmalig in te schrijven, waarna je onmiddellijk verwittigd wordt bij een noodsituatie. De inschrijving is bovendien gratis en erg eenvoudig. We willen al onze inwoners oproepen om dit zo snel mogelijk te doen.”

 

Wil je graag in de toekomst zelf onmiddellijk verwittigd worden van een noodsituatie? Surf dan naar www.be-alert.be. Je kan meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijf je steeds op de hoogte van een noodsituatie bij je thuis, op het werk of bij je familie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 15 dec 2018
Sam Herremans | 24 nov 2018
Marc Sluys | 07 nov 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 03 nov 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief