NMBS en Infrabel verhogen en vernieuwen de perrons in station ASSE voor meer reizigerscomfort

NMBS en Infrabel verhogen en vernieuwen de perrons in station ASSE voor meer reizigerscomfort

Editiepajot-asse-logo-gemeente

NMBS en Infrabel starten vanaf 19 maart 2018 met de verhoging en vernieuwing van de perrons in het station Asse. De verhoging van de perrons zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten. De werkzaamheden zullen voorjaar 2019 klaar zijn. 

 

Perrons 1 en 2 in het station Asse worden verhoogd en volledig vernieuwd. Op de vernieuwde perrons komen nieuwe schuilhuisjes, zitbanken, energiezuinige Led-verlichting, luidsprekers en blindengeleidetegels. De verhoogde perrons worden via toegangshellingen vanuit de parking en het voetpad integraal toegankelijk gemaakt voor minder mobiele reizigers, reizigers met bagage, kinderwagens... 

 

Meer comfort en veiligheid 

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de perrons worden gefaseerd uitgevoerd en zullen starten met perron 2. De vernieuwing gebeurt in 4 fasen zodat de perrons voor de reizigers altijd toegankelijk blijven. Vanaf augustus 2018 zal perron 1 worden aangepakt. NMBS en Infrabel investeren 1,2 miljoen euro in de verhoging en vernieuwing van de perrons in Asse voor meer comfort en veiligheid van de treinreizigers. 

 

De hinder voor de reizigers blijft beperkt. Voor het plaatsen van de nieuwe perronboorden zal er in de weekends van 28-29 april en 25-26 augustus 2018 geen treinverkeer mogelijk zijn. NMBS legt tijdens deze weekends vervangbussen in. 

 

Treinaanbod 

Het treinaanbod vanuit het station Asse is sinds het nieuwe NMBS-vervoersplan van december 2017 verder uitgebreid. Zo rijden er sinds december ‘s avonds 2 extra treinen op de verbinding S10 (Dendermonde – Asse – Brussel – Jette – Aalst) en 1 extra trein op de verbinding S3 (Zottegem – Brussel – Dendermonde). 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2018
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 03 jan 2019
Sam Herremans | 01 jan 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 15 dec 2018
Sam Herremans | 24 nov 2018
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief