REGIO Provincie legt 5 regio’s vast voor toekomstige golfterreinen waaronder HALLE en ASSE

C21

REGIO Provincie legt 5 regio’s vast voor toekomstige golfterreinen waaronder HALLE en ASSE

Golf-keerbergen-foto_voor_pu_prezly
 
Vlaams_brabant_nieuw_logo_1_

De provincie Vlaams-Brabant keurde een afwegingskader voor toekomstige golfterreinen goed. Hiermee kan ze snel inspelen op de vraag naar nieuwe golfterreinen. De provincie Vlaams-Brabant bakende Asse, Halle, Leuven, Tienen en Zemst af als regio’s waar er nog een golfterrein kan komen. Op zondag 15 april om 11 uur, tijdens de opendeurdag van de golfsport , stelt ze haar beleid over golfterreinen voor op het golfterrein van Keerbergen.

Golfsport wint aan populariteit in Vlaanderen, ook in Vlaams-Brabant. ‘Daarom selecteerden we een aantal mogelijke locaties waar we de grootste maatschappelijke meerwaarde kunnen creëren voor een golfterrein’, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

De provincie Vlaams-Brabant selecteerde, op basis van reeds aanwezige terreinen en de behoefte naar nieuwe terreinen, vijf regio’s waar er ruimte is voor bijkomende golfterreinen. Dat zijn de regio’s Asse, Halle, Leuven, Tienen en Zemst. In elk van deze regio’s kan één terrein van 9 holes worden ontwikkeld op één van de aangeduide locaties. Elke regio heeft zijn eigen voorwaarden in verband met natuurontwikkeling, landbouwimpact en verkeersafwikkeling.

Op zondag 15 april om 11 uur stelt gedeputeerde Ann Schevenels het provinciale ruimtelijk beleid voor golfterreinen voor. Marc Verneirt, secretaris-generaal van Golf Vlaanderen, reageert op het nieuwe afwegingskader voor de golfsector.

Daarna brengen ze een bezoek aan de opendeurdag op het golfterrein van Keerbergen. Adres: Keerbergen Golfclub,  Vlieghavenlaan 50 in Keerbergen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2018
Emile Devogeleer
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief