Provinciale ontleningen stijgen met 8% Klanten zijn zeer tevreden

Provinciale ontleningen stijgen met 8% Klanten zijn zeer tevreden

Afbeelding1_copy
foto Ingezonden
 

2017 was voor de provinciale uitleendienst een succes. In de drie uitleenposten, Asse, Bekkevoort en Leuven, werden in totaal 5.412 ontleningen gedaan. Dat is een stijging met 8% ten opzichte van 2016. De grootste stijging, met 15%, werd genoteerd in de uitleenpost  van Bekkevoort.

‘Onze uitleendienst heeft een succesvol jaar achter de rug’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de uitleendienst. ‘Het totaal aantal ontleningen bedroeg 5.412. Dat zijn er 405 meer dan in 2016, goed voor een stijging van 8%. Deze service is belangrijk voor het  artistieke en socio-culturele leven in onze provincie’.
De impact van de oprichting van de derde uitleendienst in Bekkevoort, drie jaar geleden, is duidelijk zichtbaar in de cijfers. Door het verhogen van de bereikbaarheid van de uitleendienst steeg het aantal ontleningen in Bekkevoort met 15%. In Asse werd een stijging gerealiseerd van 5%, in Leuven van 7%.

 Provincie zet in op materiaal dat gemeenten niet aanbieden
De uitleendienst zorgt ervoor dat verenigingen, scholen, instellingen en lokale besturen beroep kunnen doen op goed onderhouden materiaal.

Zo is er in elke post bijvoorbeeld een specifiek aanbod beschikbaar van materialen die evenementen veiliger kunnen maken, zoals communicatiemateriaal, AED-toestellen en toegankelijkheidsmateriaal.

‘Omdat we als streekmotor een goed contact hebben met de gebruikers en de gemeenten, kunnen we inzetten op materialen die niet of nauwelijks beschikbaar zijn op gemeentelijk vlak’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. ‘We gaan dit jaar investeren in nieuwe ontleensoftware zodat onze werking nog klantvriendelijker wordt’.

Tevreden klanten
De uitleendienst organiseerde in april en mei van vorig jaar een klantenbevraging die peilde naar de kwaliteit van de dienstverlening. In totaal werden 496 mensen gecontacteerd. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mei 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 26 feb 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 14 feb 2019
Guido Van Cauwelaert | 30 jan 2019
Sam Herremans | 22 jan 2019
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief