ASSE - Goedkeuring Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kerremans

C21

ASSE - Goedkeuring Ruimtelijk Uitvoeringsplan Kerremans

Rup_kerremans_01
 
Rup_kerremans_02
 

De gemeenteraad keurde het RUP Kerremans definitief goed op 26 maart 2018. De definitieve goedkeuring verscheen in het Staatsblad op 8 mei en gaat 15 dagen nadien, vanaf 23 mei, van kracht.

 

Schepen van Ruimtelijke ordening Michel Vanhaeleweyck: “Het plangebied heeft betrekking op het gedeelte van de industriezone langs de Jan Tieboutstraat, Albert Temmermanstraat en de Brusselsesteenweg in de deelgemeente Zellik. Dit RUP werd opgemaakt om een toekomstperspectief te bieden voor de herontwikkeling van de site Stillemans. Door herlocalisatie, faillissementen en leegstand is een groot deel van het bedrijventerrein in onbruik geraakt. Dit geeft al jaren aanleiding tot verkrotting, vandalisme, sluikstorten, criminaliteit en illegale bewoning. 

Op de site rust bovendien een zware saneringsproblematiek die dringend aangepakt moet worden.

Het RUP heeft de bestemming en voorschriften van het geldende gewestplan gewijzigd en biedt zo een planologisch kader voor de herontwikkeling van het gebied naar stedelijk woongebied. 

Het RUP voorziet in een bijkomend woonaanbod met een mix aan woontypes en  een kwaliteitsvolle buurtontwikkeling, met ruimte voor groen en een aanbod aan sociale voorzieningen.”

 

Burgemeester Koen Van Elsen: “Dankzij RUP Kerremans kan een erg verouderde en verloederde site Stillemans worden opgekuist met de nodige saneringen die veel geld kosten. Door deze herwaardering creëren we in Beneden Zellik opnieuw een groene ruimte met water die mooi aansluit bij de beekvallei en het Kerremanspark. Dit komt de leefbaarheid alleen maar ten goede.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief