ASSE - Duvelsverzen strikt Carmien Michels, Europees kampioen Poetry Slam

C21

ASSE - Duvelsverzen strikt Carmien Michels, Europees kampioen Poetry Slam

Affiche_duvelsverzen_2018
 

Het jaarlijkse poëziefeest Duvelsverzen vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 september. Voor het eerst in hun bestaansgeschiedenis verhuizen de verzen naar zaterdag. Dit heeft alles te maken met de revue ‘Hip Hip Flavoria’ van en met Pat Van Hemelrijck op vrijdag 31 augustus.

 

Pat, de Assenaar in de kijker tijdens deze Hopduvelfeesten, verlaat slechts even het podium want hij is ook te gast op Duvelsverzen.

 

Verder verwelkomt gastvrouw Dahlia Pessemiers dichteres Carmien Michels, Assenaar Lieven Annemans en de  leerlingen ‘woord’ van de Kunstenacademie: Anouk Devenyns, Willem Coucke en Sueño De Smet (aka ‘de lievelingen van de maan’).

 

Lieve Van Mileghem brengt een poëtisch eerbetoon aan Luc Van Ginderdeuren, voor zijn tomeloze inzet voor het maatwerkbedrijf AMAB (vroeger de beschutte werkplaats genoemd).

 

Tussen de verzen door speelt Cro Magnon.

 

20.00 uur - Cultuurzaal Oud Gasthuis

Tickets: www.ccasse.be/duvelsverzen

KA: 15 euro, VVK – ABO +21 jaar: 12 euro, ABO -21 jaar: 10 euro

 

Carmien Michels (1990) danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Haar debuutroman 'We zijn water', haalde de shortlists van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014. Ook in andere genres gooit ze hoge ogen: in 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs. In 2016 haalde ze brons op het Wereldkampioenschap Poetry Slam en werd ze Nederlands én Europees Kampioen Poetry Slam.

 

‘We komen van ver’ is haar poëziedebuut. Carmien Michels beent haar leven uit tot ze weet waar ze vandaan komt. In de straten van Münster, Parijs en Montreal herkent ze verloren vrienden in voorbijgangers en achtervolgt ze voorouders die zich in de verte haasten. Ze vervelt. Verzet zich tegen een op hol geslagen maatschappij. Draait de liefde een loer. Haar gedichten zijn vleselijk, soepel, krachtig en kwetsbaar.

 

‘Een vrouwelijke Johnny Cash, krachtig, diep persoonlijk en met een politiek engagement dat je niet vaak hoort.’ - Stefan Hertmans

 

Lieven Annemans (1964) is professor in de Gezondheidseconomie aan de faculteit geneeskunde van de UGent en aan de VUB, maar doet ook onderzoek naar geluk. Zelf vindt hij een stukje geluk in het pennen van gedichten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2018
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief