Jong CD&V vraag doorstart in bouwdossiers ASSEse jeugdlokalen

C21

Jong CD&V vraag doorstart in bouwdossiers ASSEse jeugdlokalen

Editiepajot_asse_jong_cdenv_jeugdloklen_foto_steven_walravens
VLNR: Kristof Gaublomme, Joris Verdickt, Laura Casagrande en Pieter De Proost van Jong CD&V roepen het gemeentebestuur op om het KKOS-bouwdossier zo snel mogelijk te deblokkeren. (De foto is genomen voor de nieuwe KKOS-lokalen aan de kerk van Krokegem. – Foto Steven Walravens).
 

De nieuwbouwlokalen van de KKOS hebben het afgelopen jaar heel wat vertraging opgelopen. Bovendien nam de aannemer het niet zo nauw met de uitgevoerde werken. Geen enkele nieuwe deur sluit nog en alle vensters lekken. Jong CD&V vraagt het bestuur om zo snel mogelijk stappen te ondernemen, want ook de verbouwingswerken van de oude Beschutte Werkplaats, waar KSA & Chiro Walfergem hun intrek zullen nemen, dreigen vertraging op te lopen.

De Krokegemse jeugdbeweging KKOS moest normaal gezien reeds september vorig jaar zijn intrek nemen in de nieuwe lokalen. De lokalen zijn verre van voltooid. Meer nog, de werken die tot nog toe uitgevoerd zijn vertonen bovendien gebreken. Toch werd de aannemer reeds deels betaald. Gelukkig kunnen vzw Jeugdwerking en de werkliedencentrale de bouwwerken hier en daar depanneren, maar het zou in de eerste plaats de technische dienst van de gemeente moeten zijn die instaat voor de technische begeleiding.

Jong CD&V hoopt dat het gemeentebestuur zo snel mogelijk de situatie kan deblokkeren. “Woensdag roepen we een speciale raad van bestuur samen van vzw Jeugdwerking, die de lokalen zal beheren. We vinden het niet meer houdbaar dat de vzw deze nieuwbouw bijna volledig zelf dient op te volgen als een soort bouwheer, zonder hiervoor over technisch geschoold personeel te beschikken. De vzw moet steeds achter de feiten aanhollen en andermans brandjes blussen. Dit omdat de technische dienst van de gemeente – om welke reden dan ook - haar verantwoordelijkheid niet opneemt.”

De vzw Jeugdwerking dient echter wel een volwaardige partner te zijn bij de projecten rond jeugdlokalen. Niet in een leidende rol maar wel als toekomstige beheerder van de lokalen en als ondersteunende partner voor de jeugdbewegingen. Dit om dergelijke mistoestanden te vermijden.

Schepen van Jeugd, Peter Verbiest, neemt deze dossiers ter harte en zette reeds verschillende stappen die binnen zijn bevoegdheid liggen. Dergelijke bouwdossiers echter overstijgen verschillende domeinen. Jong CD&V roept het college op om de verschillende instanties op hun verantwoordelijkheid te wijzen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 apr 2009
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief