ASSE - Schoolbus GBS Walfergem betrokken bij ongeval met motorrijder op E40

ASSE - Schoolbus GBS Walfergem betrokken bij ongeval met motorrijder op E40

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Op vrijdag 21 juni was GBS Walfergem op schooluitstap naar De Panne. Tijdens de terugrit geraakte een van de schoolbussen betrokken bij een ongeval met een motorrijder. De kinderen, de leerkrachten en de buschauffeur bleven hierbij ongedeerd. 

 

De leerkrachten slaagden erin om snel contact op te nemen met de directie waarna alle ouders verwittigd werden. Na contact met de busfirma werd een vervangbus opgestuurd om de kinderen te evacueren. Door de lange file die ontstaan was door het ongeval, duurde dit echter langer dan verwacht. Na contact met de federale politie werd de doorgang van de vervangbus bespoedigd.

 

In de tussentijd verzamelden de dienst slachtofferhulp van de lokale politie, het CLB en de schepen van onderwijs in Walfergem. GBS Walfergem voorzag bezorgde ouders van updates via de Facebookpagina van de school.

 

Rond 21.00 uur kwam de vervangbus aan op het Kerkplein in Walfergem, in opwachting van het schoolteam. Aangeslagen leerlingen werden onmiddellijk door hun familie opgevangen. De leerkrachten verzamelden in het lerarenlokaal om de gebeurtenissen door te spreken. 

 

Op maandag 24 juni komt het CLB met een team naar de school voor verdere begeleiding van de leerlingen. Ouders of kinderen die dit wensen, kunnen hun vragen ondertussen kwijt aan de directie van GBS Walfergem.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2019
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 nov 2019
Sam Herremans | 19 okt 2019
Sam Herremans | 17 okt 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief