Groen!Asse is nog steeds tegen de "Ring Van ASSE"

C21

Groen!Asse is nog steeds tegen de "Ring Van ASSE"

Editiepajot_asse_cecile_sillis__groen__foto_lieve_snellings
Cecile Sillis van Groen!Asse (Foto Lieve Snellings)

Het standpunt van Groen!Asse is in al de jaren niet gewijzigd meldt Cecile Sillis van Groen!Asse. “Met fase 1 konden we ons akkoord verklaren gezien het historisch ontbreken van een ontsluitingsweg voor de industriezone Mollem. Voor de overige fasen is er geen plaats meer in Asse, net zo min als een draagvlak bij de bewoners. Bovendien bieden ze geen oplossing voor het mobiliteitsprobleem van Asse en zuigen nieuwe wegen onvermijdelijk ook nieuw verkeer aan.

Uit tellingen in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant is gebleken dat ongeveer de helft van het verkeer in Asse doorgaand verkeer is; ongeveer 20% van het verkeer rijdt tussen Asse en een buurgemeente en 30% is zuiver plaatselijk.

Om een file min of meer vlot te laten rijden volstaat het om zowat 10% van de wagens eruit te lichten. Dit moet toch haalbaar zijn, zeker in de laatste twee groepen.

In plaats van aan extra beton kunnen we hiervoor denken aan oplossingen die focussen op

aanmoedigen van het gebruik van het toch al wel ruime aanbod aan openbaar vervoer in Asse, stimuleren van het fietsverkeer en rationeler organiseren van het autoverkeer via o.m. carpooling, park & ride, weren van doorgaand verkeer van vrachtwagens uit het centrum …

We wegen de problematiek van de mobiliteit af tegenover het maatschappelijk leed (van onteigeningen), verlies aan landbouwgronden en waardevolle natuurgebieden, maar ook tegenover het verlies aan biodiversiteit, de opwarming van het klimaat, milieuvervuiling en gezondheidsproblemen te wijten aan fijn stof, het behoud van de landelijke rust en het voorkomen van bijkomende lawaaihinder.

Uiteraard worden wij hierin gevolgd door de Groen! Als binnenkort het voorstel van decreet van de meerderheidsfracties (CD&V, Open-VLD, SP.a) betreffende de validatie van sommige gewestplanwijzigingen, in de plenaire vergadering van het Vlaams parlement gestemd wordt, zullen de leden van de Groen!Fractie tegen stemmen. Dit voorstel (stuk 2145 van 5 maart 2009) vernietigt immers de uitspraak van de Raad van State die het tracé van de ring onwettig verklaart. Bij de bespreking van het voorstel in de bevoegde commissie op 2 april is Rudi Daems van Groen!  ondubbelzinnig tegen het decreet van leer getrokken.”

Het is duidelijk dat er voor Groen!Asse met de eerste fase van de ring voldoende beton gelegd is in Asse.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2009
Steven Walravens
Lieve Snellings
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief