ASSE - Bedrijf met het beste Klimaat

ASSE - Bedrijf met het beste Klimaat

Bedrijf_met_beste_klimaat_-_gemeente_asse_-_04
 

We staan samen voor een grote uitdaging om de CO2-uitstoot op ons grondgebied te doen dalen. Het gemeentebestuur onderneemt al heel wat klimaatacties en ondersteunt daarnaast jaarlijks een doelgroep om zijn beste beentje voor te zetten.

 

Na de succesvolle campagnes ‘School met het beste klimaat’ en ‘Straat met het beste klimaat’, organiseert het gemeentebestuur in 2019 de campagne ‘Bedrijf met het beste klimaat’, waaraan bedrijven uit de bedrijvenzones van Asse kunnen deelnemen. 

 

Op 27 juni vond een uitwisselingsmoment met de deelnemende bedrijven plaats. 

De aanwezige bedrijven toonden heel wat enthousiasme en engagement! 

 

Idé Coffee Systems in zone Mollem gaat voor een duurzame koffie met klimaatneutrale productie en met bekers gemaakt van afval van de suikerrietproductie 

 

COPRO vzw is gelegen in een BEN (Bijna Energie Neutraal)-gebouw in het Researchpark Zellik met 90 zonnepanelen op het dak en 100% groene energie.

 

AMAB vzw (de vroegere beschutte werkplaats) in zone Mollem slaagt de weg in van de circulaire economie en plaatst in juli een unieke wasstraat voor het wassen van herbruikbare bekers.

 

De coöperatieve groente- en fruitveiling BelOrta gelegen te Broekooi begeleidt telers bij de omschakeling naar bio en zet deze producten in de kijker met een biologo.

 

Verschillende bedrijven werken ook rond duurzame mobiliteit met de introductie van fietsleasing voor de personeelsleden, de plaatsing van laadpalen en de vergroening van het wagenpark naar elektrisch en aardgas.

 

Alle bedrijven dienen hun rapportage in tegen 31 oktober. Eind dit jaar wordt de winnaar bekendgemaakt die de titel ‘Bedrijf met het beste Klimaat’ ontvangt en een klimaatvriendelijk bedrijfsfeest wint ter waarde van € 2.000.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2019
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 19 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief