Wegen en Verkeer start reiniging brugvoegen deze nacht op buitenring

C21

Wegen en Verkeer start reiniging brugvoegen deze nacht op buitenring

Wegen_en_verkeer_
 

Wegen en Verkeer start reiniging brugvoegen deze nacht op buitenring Wegen en Verkeer heeft beslist om de planning voor het reinigen van de brugvoegen om te draaien en te starten in de richting van Groot-Bijgaarden op de buitenring van het viaduct van Vilvoorde.

Dit door het uitverkochte concert van Rammstein in het Kon. Boudewijnstadion waar 45.000 mensen verwacht worden. Op die manier kunnen de concertgangers na het optreden in de richting van Zaventem doorrijden over het viaduct van Vilvoorde. Voor het optreden stelt zich geen probleem, omdat de werken aan de buitenring pas starten omstreeks 21u.  Alle brugvoegen van het Viaduct van Vilvoorde krijgen van woensdagavond 10 juli (21u.) op donderdagochtend 11 juli (5u.) en van donderdagavond 11 juli tot vrijdagochtend 12 juli een onderhoudsbeurt. Door het vele auto- en vrachtverkeer dat zich elke dag over de brug begeeft, kunnen de voegen zich vullen met zwerfvuil en steentjes. Een mobiele werf beweegt zich per nacht en per rijrichting over twee rijstroken van het viaduct om de voegen één voor één te reinigen. Voor het autoverkeer is er dan tussen 21u. ‘s avonds en 5u. ‘s ochtends dan ook maar 1 rijstrook beschikbaar.  Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vooral bij de opstart van de werken woensdagavond mogelijke filevorming tot licht vertraagd verkeer. Vrijdag 12 juli voor de start van de ochtendspits is het viaduct weer volledig open.  Opstart onderhoudswerk op buitenring R0 richting Groot-Bijgaarden   De mobiele werf werkt woensdagavond 10 juli vanaf 21u. op de buitenring van de R0 richting Groot-Bijgaarden.

Tijdens de werken beschikt het verkeer op de buitenring ‘s nachts over één rijstrook.  Van donderdagavond 11 juli (21u.) tot vrijdagochtend 12 juli (5u.) verplaatst de mobiele werf zich op de binnenring van de R0 richting Zaventem. De toegelaten maximumsnelheid wordt verlaagd tot 70 km/u. Overdag wordt er niet gewerkt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2019
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief