ASSE/TERNAT - Bergsportclub Alpigo viert 5-jarig bestaan

C21

ASSE/TERNAT - Bergsportclub Alpigo viert 5-jarig bestaan

Img_3280
 
Img_3279
Img_3281
 

Droom je ervan de bergen in te trekken op een veilige manier? Ben je op zoek naar gelijkgestemde mensen die je hierin de weg kunnen wijzen? Bergsportclub Alpigo vzw doet dit nu al vijf volle jaren. Op basis van theoretische opleidingen wordt heel veel kennis doorgegeven. Tijdens workshops wordt die kennis in praktijk gebracht, en tijdens stages, wandeltochten en een bergweek kan je de opgedane kennis verder benutten.

 

Op 11 november 2014 startte een handvol enthousiaste bergsporters een nieuwe bergsportclub. Vandaag heeft Alpigo ruim 150 leden en hebben talloze anderen al activiteiten mee gevolgd, opleidingen gekregen en de bergmicrobe te pakken gekregen. De jaarlijkse bergweek van de club is een succes: bij de laatste editie in het Oostenrijkse Dachsteingebied gingen er 33 mensen mee, van jong tot oud en van families tot enkelingen die medeklimmers en medewandelaars vonden.

 

Ook andere activiteiten brengt de club naar de bergen : zo wordt er jaarlijks een wandelstage georganiseerd, in het Ecrins gebied in Frankrijk of in het Oostenrijkse Zillertal. Op deze manier worden alpiene gebieden bereikbaar voor iedereen. De ervaren en vrijwillige begeleiders gidsen je niet alleen, ze brengen je vooral veel kennis en ervaring bij zodat je in de toekomst zelfstandig verder op weg kan.

 

Een jaarlijks weerkerende hit is de Work&Climb stage : in samenwerking met de Zwitserse Alpenclub, een hut in de Urner Alpen en een Zwitserse berggids wordt er telkens een stage georganiseerd waarbij 6 Vlaamse klimmers kunnen samenwerken en klimmen met 6 Zwitserse klimmers. Deze stage richt de club in voor jeugd van 15 tot 21 jaar, en is daarmee al aan zijn 6e editie toe in 2020. Het resultaat is te vinden in internationale vriendschappen en prachtige bergervaringen voor de deelnemers.

 

Tijdens de winter stoppen de activiteiten niet. Dan gaan de theoretische opleidingen door: een opleiding tot zelfstandig bergsporter, opgedeeld in niet minder dan 14 modules, gaande van tochtvoorbereiding, materiaalkennis, EHBO in de bergen, oriëntatie en werken met GPS over weerkunde en marsplanning. Daarnaast worden er stages toerski, ijsklimmen en sneeuwschoenstappen georganiseerd.

 

Om alle technieken te onderhouden en om de groep verder te smeden trekken we maandelijks naar de Ardense rotsen om te gaan rotsklimmen of een Via Ferrata te doen. Tegelijk organiseert Alpigo een mooie wandeltocht die start en eindigt aan diezelfde rotsen, zodat de hele familie mee kan genieten van een klim- en wandeldag.

 

Wil je deze enthousiaste groep bergliefhebbers leren kennen ? Dan heb je een uitgelezen kans op maandag 11 november 2019 om 14u in Cabane d’Asse, Gentsesteenweg 37 in 1730 Asse. Dan start er een toegankelijke verjaardagswandeling van een tiental kilometer rond Asse. Nadien wordt afgesloten met pannenkoeken en chocolademelk. Zo hoort dat namelijk op een vijfde verjaardag 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2019
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief