9 straten in ASSE decor voor openluchtvoorstelling

9 straten in ASSE decor voor openluchtvoorstelling

Img-2375
IMG-2375 © Max Last
 

Zittert, Gemeenteplein/Neerstraat, Kloosterbeek, Mergelweg, Spildoorn, Pottenbakkersweg en Tuinwijk. Zij fungeren op respectievelijk zaterdag 26 september, zondag 4 en zondag 11 oktober als decor voor de openlucht theatervoorstelling ‘Van raam tot raam, veel gelach en één traan’. Cultuurcentrum Asse en het theatergezelschap Max Last zochten straten die gastheer wilden spelen voor een theaterproject met de straat, het plein of de buurt als scène. En het publiek dat veilig vanuit zijn vensterraam of deuropening kan genieten van live acteerwerk. Helemaal Coronaveilig dus. 

 

‘Als de mensen niet naar het cultuurcentrum kunnen komen, dan komen wij wel tot bij hen thuis!’ Dat moeten CC Asse en het Max Last gedacht hebben bij de lancering van de zoektocht naar geschikte straten en buurten. 

 

Met ‘Veel gelach en één traan, van raam tot raam!’ brengen de Leuvenaars een soort ‘voorbijwandelend theater’ in de straat. De acteurs spelen scènes afwisselend voor een deel van de straat en korte stukjes deur per deur of per groepje buren. De acteursploeg wandelt, het publiek blijft netjes in zijn kot.

 

Max Last wil met een verbindend verhaal de straat, buurt of plein verrassen en ontroeren. 

 

Liedjes, sketches en scènes worden afgewisseld. Over dicht bij elkaar willen zijn, terwijl dat niet kan en niet mag... over willen spreken met elkaar maar daar niet in slagen... over een masker dragen zodat niemand nog goed ziet wie je bent...

 

Een plezierige pleister zijn op de wonde die alle afgelaste zomerevenementen nalaten.

 

9 straten reageerden. Zij krijgen eind september of begin oktober bezoek van Max Last. 

 

Max Last is: Jonas Van Thielen (Tegen De Sterren Op, Ten Oorlog, Dag Sinterklaas en de theatervoorstelling ‘Vuur’ bij Het Nieuwstedelijk), Matthias Van de Brul,  Martje Ceulemans, Elsa Van Dijk en Koen Monserez (Niet schieten, Cordon, Rox, Galaxy Park).

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 sep 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Sam Herremans | 08 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief