REGIO - Laat nu uw oude stookolietank verwijderen door Haviland

REGIO - Laat nu uw oude stookolietank verwijderen door Haviland

Editie_gooik_gemeentehuis_4__kopie_
In tal van gemeenten kan men via de Milieudienst een aanvraag indienen. - Marc Colpaert
 
Via het project Tankslag kunnen inwoners uit Galmaarden, Gooik en Herne contact opnemen met hun gemeentelijke milieudienst om hun oude stookolietank te laten verwijderen. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk buitengebruik gestelde stookolietanks te verwijderen. Kan de tank om technische redenen niet verwijderd worden, dan moet hij geledigd, gereinigd en opgevuld worden. In Kapelle-op-den-Bos en Asse werden samen al 40 oude stookolietanks aangemeld voor het project Tankslag. Ook de gemeenten Herne, Gooik en Galmaarden nemen hieraan deel. Wie zijn oude tank wil aanmelden kan dat nog tot 31 oktober. 
Een tankslag is een collectieve sanering van oude stookolietanks. Stookolietanks, zowel bovengrondse als ondergrondse, vormen een risico voor het milieu. Een lekkende tank veroorzaakt zware grondwater- en bodemverontreiniging. Zelfs een ‘lege’ tank kan nog tot 100 l. stookolie bevatten. Wie zijn tank niet meer gebruikt, is daarom verplicht om hem te laten saneren nadat hij buiten gebruik is gesteld.
Het doel van dit project is om zoveel mogelijk buitengebruik gestelde stookolietanks te verwijderen. Kan de tank om technische redenen niet verwijderd worden, dan moet hij geledigd, gereinigd en opgevuld worden. Wil je ook af van jouw oude stookolietank? Dankzij deze collectieve opruimingsactie via een van de deelnemende gemeenten kan dat eenvoudig en voordelig.Door alle aanvragen te bundelen kunnen we een betere prijs bekomen bij de leveranciers. Al 40 inwoners hebben hun tank aangemeld. Doe je ook mee?
Op dit moment nemen de volgende gemeenten deel aan dit project:
 
Asse
Herne (contacteer de gemeentelijke Milieudienst)
Galmaarden (contacteer de gemeentelijke Milieudienst)
Gooik (contacteer de gemeentelijke Milieudienst)
 

Heb je interesse om jouw stookolietank aan te melden voor dit project, maar staat jouw gemeente er nog niet tussen? Stuur dan een mailtje naar communicatie@haviland.be. Dan bekijken we om dit samen met jouw gemeentebestuur te organiseren. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2020
Sam Herremans | 08 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief