Werf op Brusselsesteenweg schuift vanaf 16 augustus verder op richting ASSE

C21

Werf op Brusselsesteenweg schuift vanaf 16 augustus verder op richting ASSE

Wegen_en_verkeer_
 

N9  Wegen en Verkeer werkt sinds vorige zomer op de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. In verschillende fases wordt de gewestweg tussen Vaal en Langestraat helemaal heringericht. Vanaf maandag 16 augustus, na het bouwverlof van de aannemer, schuift de werf verder op richting het centrum van Asse en start fase 3 tussen de Benedenstraat en Stevensveld. De verkeerssituatie blijft grotendeels dezelfde: enkel verkeer richting Brussel/Zellik kan tijdens de werken gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Voor het lokaal verkeer richting Asse en voor fietsers schuiven de omleidingen mee op.    Brusselsesteenweg open tot midden augustus  
Eind juli wordt, met uitzondering van de laatste asfalteringswerken, de tweede fase van de werken tussen de kruispunten met de Langestraat en de Benedenstraat afgerond. Daarna heeft de aannemer bouwverlof en wordt er niet gewerkt tot midden augustus. In die periode is de Brusselsesteenweg in beide richtingen open voor verkeer.    
Fase 3 tussen Benedenstraat en Stevensveld  
Maandag 16 augustus 2021 start de derde fase van de werken. Tot eind dit jaar wordt er vanaf dan gewerkt op de Brusselsesteenweg tussen de Benedenstraat en Stevensveld. Op de weghelft richting Asse wordt eerst nieuwe riolering aangelegd en nadien het wegdek en de fietspaden onder handen genomen. Enkele maanden later is de weghelft richting Zellik aan de beurt.    
Lokale omleidingen
schuiven mee op  
De verkeerssituatie na de fasewissel blijft grotendeels dezelfde. Net als tijdens de huidige werken, kan vanaf 16 augustus enkel het verkeer richting Zellik gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Lokaal verkeer dat richting Asse rijdt, moet een omleiding volgen via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld. Doorgaand verkeer richting Asse wordt nog steeds omgeleid via Ternat, langs de E40 en de Edingsesteenweg (N285). Voor fietsers is er in beide richtingen een omleidingsroute via gemeentelijke wegen aan de zuidkant van de Brusselsesteenweg.    
Asfaltering in weekend van 13, 14 en 15 augustus  
Vooraleer we starten met fase 3 zal de aannemer in het weekend van 13, 14 en 15 augustus, als het weer het toelaat, finale asfalteringswerken uitvoeren in de zone waar hij op dit moment nog werkt. De Brusselsesteenweg zal daardoor vanaf vrijdagavond 20u tot maandagmorgen 6u volledig afgesloten worden voor alle verkeer tussen de Langestraat en de Benedenstraat. Wie richting Asse wil rijden moet gebruik maken van de bestaande omleidingsroute via de Langestraat en de Hoogstraat. In omgekeerde richting, naar Brussel/Zellik, rijd je om via Ternat, de E40 en de R0.    Alle laatste informatie vindt u op wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-asse

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief