Brusselsesteenweg ASSE weekend lang gedeeltelijk afgesloten door asfalteringswerken

C21

Brusselsesteenweg ASSE weekend lang gedeeltelijk afgesloten door asfalteringswerken

Wegen_en_verkeer_
 

In  het weekend van 14 en 15 augustus legt het Agentschap Wegen en Verkeer een nieuwe laag asfalt aan op de Brusselsesteenweg. Omwille van de werken wordt de gewestweg van vrijdagavond 13 augustus tot maandagochtend 16 augustus volledig afgesloten tussen de Langestraat en de Benedenstraat. Er worden omleidingen voorzien voor het verkeer tussen Asse en Brussel. De asfalteringswerken kunnen enkel doorgaan bij goed weer. Als de weersomstandigheden tegenvallen, kan het zijn dat de werken worden uitgesteld naar een van de volgende weekends. Zodra de asfaltering erop zit, start een volgende fase van de werken tussen de Benedenstraat en Stevensveld. 

Werfzone één weekend volledig afgesloten, verkeer omgeleid
Om de nieuwe laag asfalt aan te leggen, wordt gedurende het weekend de werfzone volledig afgesloten voor het verkeer. Vanaf vrijdagavond 13 augustus rond 20u kan het verkeer geen gebruik maken van de Brusselsesteenweg tussen de Langestraat en de Benedenstraat. Voor het lokale verkeer tussen Asse en Brussel worden korte omleidingen voorzien via gemeentelijke wegen. Doorgaand verkeer tussen Brussel en Asse wordt in beide richtingen omgeleid via de E40, de R0 en het op- en afrittencomplex in Ternat. De geplande werken kunnen enkel doorgaan onder ideale weersomstandigheden. Bij slecht weer kan het dus zijn dat de werken worden uitgesteld naar een van de volgende weekends. 

Fase 3 aansluitend van start 
Maandag 16 augustus 2021 start meteen ook de derde fase van de werken. Tot eind dit jaar wordt er vanaf dan gewerkt op de Brusselsesteenweg tussen de Benedenstraat en Stevensveld en kan enkel het verkeer van Asse naar Brussel opnieuw gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Op de weghelft richting Asse wordt eerst nieuwe riolering aangelegd en nadien het wegdek en de fietspaden onder handen genomen. Enkele maanden later is de weghelft richting Brussel aan de beurt. 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief