DILBEEK, ASSE en WEMMEL pakken uit met Digitale Jobdate

C21

DILBEEK, ASSE en WEMMEL pakken uit met Digitale Jobdate

Video_ilv_daw_se
 

De arbeidsmarkt gaat dit najaar een uitdagende periode tegemoet, ook op lokaal vlak. Daarom organiseert de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW) een digitale Jobdate. Van maandag 18 tot vrijdag 22 oktober kunnen werkzoekenden online in contact komen met een twintigtal werkgevers uit diverse sectoren.
Je komt hier alles te weten over de Digitale Jobdate | info beschikbaar in NL en FR Gemeente Wemmel is binnen de ILV DAW de trekker van deze Digitale Jobdate, “Jobbeurzen blijven belangrijke contactmomenten in de zoektocht van zowel werkzoekenden als werkgevers”, weet Monique Van der Straeten, eerste schepen in Wemmel. “Omdat de fysieke versie nog moeilijk ligt in deze onzekere coronatijden, gaan we dit jaar de digitale weg op. Dat is een nieuw concept in deze regio. Vanaf vandaag kan iedere werkzoekende terecht op www.haviland.be/digitalejobdate. Daar kan je vanaf nu snuisteren tussen de vacatures en contact leggen met een twintigtal verschillende werkgevers.
De online afspraken gaan allen door in de week van 18 tot en met 22 oktober. Dat is niet alleen coronaveilig, maar ook heel flexibel. Zowel werkzoekenden als werkgevers leggen dit immers vast volgens de eigen agenda’s. We beperken het overigens niet alleen tot deze regio. Werkgevers en werkzoekenden uit de zeer brede omgeving rond Dilbeek, Asse en Wemmel zijn zeker welkom.” Brug tussen sociale en reguliere economie Monique Van der Straeten gaat nog verder: “De ILV DAW ondersteunt de sociale economie, maar we grijpen elke kans om de brug te slaan naar de reguliere economie.
We zijn heel tevreden met de twintig deelnemende werkgevers. Het is een mooie mix geworden van grote en kleine bedrijven, multinationals en lokale spelers, uit zowel de sociale als reguliere economie en de publieke sector. Het aanbod aan vacatures is heel breed en divers. Er is voor elk wat wils, ongeacht achtergrond of opleidingsniveau. Er wordt gezocht naar arbeiders en bedienden, technisch geschoolde mensen, hoger opgeleiden en kortgeschoolden, noem maar op.
Er zijn openstaande vacatures die gelinkt zijn aan de gezondheidszorg, het onderwijs, de land- en tuinbouw, de horeca, ICT-sector, verschillende overheidsinstanties, enz.” “De Digitale Jobdate wordt bewust zo laagdrempelig mogelijk gehouden. Er wordt samengewerkt met VDAB en Actiris zodat werkzoekenden de weg vinden naar de online contactmomenten. Werkzoekenden die geen laptop of internetverbinding ter beschikking hebben, kunnen terecht bij de ocmw-diensten van de drie gemeenten die coronaveilige ruimtes, laptops en individuele begeleiding ter beschikking stelt.” Uitdagende arbeidsmarkt Binnen de ILV DAW werken de drie gemeenten samen om de lokale sociale economie te ondersteunen en om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te schakelen in het arbeidscircuit. Intercommunale Haviland leidt de samenwerking in goede banen als regisseur.
Die samenwerking is cruciaal nu de arbeidsmarkt een uitdagende periode tegemoet gaat. Marleen Wynant, coördinator Sociale Economie en Werk bij intercommunale Haviland: “Recent haalde minister Crevits nog aan dat door de coronacrisis de situatie op de arbeidsmarkt stevig geschommeld heeft. Bedrijven en werkzoekenden blijven dus des te meer elkaar zoeken en de ILV wil daar bij helpen met deze Digitale Jobdate.” “We proberen daarbij de samenwerking tussen de reguliere en de sociale economie zoveel mogelijk te stimuleren. Wie ons netwerk mee wil helpen groeien, is welkom om contact op te nemen met socialetewerkstelling@haviland.be. We bekijken dan samen hoe jouw organisatie ons netwerk kan versterken en vice versa.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 aug 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief