Haviland stelt stageruimte ter beschikking in ZELLIK

C21

Haviland stelt stageruimte ter beschikking in ZELLIK

2021
 

Vandaag wordt het startschot gegeven van een samenwerking tussen intercommunale Haviland en middelbare school Don Bosco Groot-Bijgaarden. Haviland zal het hele schooljaar uitzonderlijk enkele lokalen ter beschikking stellen van leerlingen die geen stageplaats konden bemachtigen. In de lokalen kunnen zij onder begeleiding van stageleerkrachten toch de nodige kantoorervaring opdoen.

Het nieuwe schooljaar dreigde met een valse noot te starten voor de afstudeerrichting Kantoor van de middelbare school Don Bosco in Groot-Bijgaarden. Karen D’haeseleer, HR coördinator bij intercommunale Haviland: “Net voor de zomervakantie kregen we signalen van de nabijgelegen school dat er voor het komende schooljaar een tekort aan stageplaatsen dreigde. Een groot aantal leerlingen zou ook moeilijk terechtkunnen in de eigen schoolgebouwen, waar zowel de lokalen als het IT-materiaal regelmatig bezet zijn door andere klasgroepen. Als enige alternatief blijft dan over om de leerlingen via afstandsonderwijs aan de slag te zetten, maar het is begrijpelijk dat de motivatie daarvoor bijzonder laag is na een intens coronajaar. Bovendien lenen niet alle thuissituaties zich hiertoe.”

Laptops, wifi en ruimte

“We hebben met onze buren van Don Bosco al enkele jaren een positieve samenwerking op vlak van stages en dus twijfelden we niet lang om onze hulp aan te bieden. Het resultaat van een korte brainstorm is dat Haviland enkele leegstaande lokalen in het voormalige kantoorgebouw van 3Wplus op onze site ter beschikking zal stellen van Don Bosco. De leerlingen die geen stageplaats konden bemachtigen, zullen er op dinsdag en donderdag begeleid worden door hun stageleerkrachten. Zo kunnen zij toch waardevolle ervaring op een werkvloer opdoen. Om die werkomgeving zo dicht mogelijk bij de realiteit te brengen, stellen we vanuit Haviland ook laptops en een wifi-verbinding ter beschikking. Net als de leerkrachten en leerlingen zijn we heel enthousiast over deze samenwerking. We gaven de lokalen ondertussen ook al een grondige schoonmaakbeurt.”

Bert Vermaanen, directeur schoolorganisatie bij Don-Bosco, is eveneens verheugd over deze samenwerking: “We zijn dankbaar dat deze kans zich voordeed en hebben ze met beide handen aangenomen. Onze leerkrachten en leerlingen zijn er helemaal klaar voor!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief