Voka Zomerstages: Staatsecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi zet bestellingen klaar bij Delhaize in ZELLIK

C21

Voka Zomerstages: Staatsecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi zet bestellingen klaar bij Delhaize in ZELLIK

Img_5910
Sammy Mahdi volgde een on-the-job-training. Foto Marc Sluys
 
Img_5905
Francoise Belot legt Sammy Mahdi de werking uit.
 

Samen met nieuwe logistieke medewerkers, volgde Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi een on-the-job-training in het distributiecentrum van Delhaize in Asse. Hij leerde er uit eerste hand welke snelheid en kwaliteit vereist zijn om er mee te draaien. Het leren op de werkplek kon Mahdi bekoren, het is volgens hem de manier om de tewerkstellingsuitdagingen in de Brusselse rand te tackelen. De Staatssecretaris vond een bezoek aan Delhaize Asse opportuun omwille van de belangrijke verankering van het bedrijf in de regio.  

 

Het indrukwekkende distributiecentrum Fresh van Delhaize in Asse was het decor voor de Voka Zomerstage van Sammy Mahdi. Van hieruit worden de Delhaize-winkelpunten in heel België bevoorraad, een huzarenstukje dat deels manueel, deels volautomatisch verloopt. Vandaag dus geen bureauwerk voor de staatssecretaris, maar de handen uit de mouwen. Samen met nieuwe logistieke medewerkers volgde hij een on-the-job-training onder begeleiding van ervaren collega’s. 

 

“Dit is het vaste opleidingstraject voor startende logistieke medewerkers. Ze leren hoe ze op een veilige manier kunnen werken. Daarna staan we stil bij ergonomie, werken met rollend materieel, voice picking en zoveel meer. Alle aandachtspunten komen ter sprake”, aldus Delhaize.  

 

Een aanpak die Mahdi kon smaken: “Het om- of bijscholen van vaste en nieuwe medewerkers is een uitgelezen kans om de uitdagingen op de lokale arbeidsmarkt aan te pakken. Delhaize zit met 200 openstaande vacatures terwijl in Brussel en de Brusselse rand  heel wat werkzoekenden zijn. Ik vond het belangrijk om deze bedrijfsstage te doen bij Delhaize in Asse. Het bedrijft stelt namelijk heel veel mensen te werk in onze regio.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 sep 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief