Gouverneur toont unieke simulator aan collega uit Luxemburg in PIVO

C21

Gouverneur toont unieke simulator aan collega uit Luxemburg in PIVO

Bezoek_pivo
 

Jan Spooren, provinciegouverneur van Vlaams-Brabant, ontving zijn collega provinciegouverneur van Luxemburg, Olivier Schmitz, voor een bezoek aan het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. Tijdens dit bezoek ging er bijzondere aandacht naar de Cri-Prak, een simulator voor virtuele oefeningen van noodsituaties. Dit systeem is innovatief en uniek in België.
Het Cri-Prak systeem kan van eenvoudige simulaties tot de meest grootschalige rampscenario’s  nabootsen.
“Met deze revolutionaire software kunnen de oefeningen heel realistisch worden uitgevoerd, zonder tijdsdruk, zonder extra materiaal of mankracht, en zonder negatieve impact op het milieu”, zegt provinciegouverneur Jan Spooren. “Enkel Vlaams-Brabant beschikt momenteel over een Cri-Prak. En we zijn dan ook fier om deze simulator aan onze collega uit Luxemburg te kunnen voorstellen en hem het voordeel ervan voor onze noodplanningsdiensten te duiden.”
Een dergelijk simulator is van groot belang voor de interventie- en noodplanning-diensten.  Er kunnen overstromingen, terreuraanslagen en grote branden mee gesimuleerd worden.  Bij zo'n rampenoefening staat de samenwerking tussen brandweer, politie, noodcentrales, civiele bescherming en andere hulpdiensten centraal. Bovendien kunnen reële locaties, situaties en gebouwen driedimensionaal worden geïmporteerd.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 feb 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief