Herinrichting Brusselsesteenweg ASSE in laatste rechte lijn: laatste fase start op 9 augustus

C21

Herinrichting Brusselsesteenweg ASSE in laatste rechte lijn: laatste fase start op 9 augustus

Schermafbeelding_2022-08-05_om_10
 

Wegen en Verkeer werkt samen met de gemeente Asse, Aquafin en Farys sinds augustus 2020 aan de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. Op dinsdag 9 augustus start de laatste fase van de herinrichting, waarin de laatste 500 meter tussen de kruispunten met Stevensveld en Vaal wordt aangepakt. De verkeerssituatie aan de werf blijft grotendeels dezelfde als tijdens de vorige fases van de werken. Tegen eind 2022 is de herinrichting helemaal klaar. 

Werken tot eind 2022 tussen Stevensveld en Vaal
Op dinsdag 9 augustus 2022 start de vierde en laatste fase van de werken, die zal duren tot eind 2022. Tijdens fase 4 werkt Wegen en Verkeer tussen de kruispunten met Stevensveld en Vaal. De aannemer start op de weghelft richting Asse, enkele maanden later verplaatst de werf naar de weghelft richting Zellik. Hierna is de herinrichting van de Brusselsesteenweg helemaal klaar. 

Omleidingen 
Net als tijdens de vorige fases kan enkel het verkeer richting Zellik/Brussel de Brusselsesteenweg gebruiken. Vanaf 9 augustus moet het verkeer richting Asse opnieuw een omleiding volgen. Doorgaand verkeer vanuit Zellik/Brussel rijdt om via de E40 naar het op- en afrittencomplex van Ternat (nr. 20), om via de Edingsesteenweg (N285) naar Asse te rijden. Voor fietsers en lokaal autoverkeer worden kortere omleidingen aangeduid rond de werfzone. 

>> Alle hinder op een rij

Brusselsesteenweg in het nieuw
De herinrichting van de Brusselsesteenweg maakt de weg veiliger en overzichtelijker voor alle weggebruikers. Aan de Sint-Martinusscholen komt een beveiligde oversteek met een middeneiland zodat leerlingen er veilig met de fiets en te voet kunnen oversteken. Na de werken loopt er een dubbelrichtingsfietspad van de Petrus Ascanusstraat tot aan de oversteekplaats. De bushaltes aan de school worden allebei vernieuwd en er komt meer groen in het straatbeeld. 

Actuele informatie over de werken op wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-asse

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief