Startschot voor jaar vol trekpaardactiviteiten op 11 maart

C21

Startschot voor jaar vol trekpaardactiviteiten op 11 maart

Scherm__afbeelding_2023-03-10_om_13
 

Op zaterdag 11 maart organiseert ‘Trekpaard Jeugd’ een infodag over Beenwerk en Chronisch Progressief Lymfoedeem, medische kwalen die regelmatig voorkomen bij trekpaarden, in Asse. Deze lesdag is meteen het startschot van een jaar vol trekpaardactiviteiten. 

 

Dit vormingsmoment komt tot stand door een samenwerking tussen onderzoekers van de KU Leuven en Universiteit Gent, de provincie Vlaams-Brabant, Trekpaard.net en de vereniging ‘Trekpaard Jeugd’, een vereniging van jonge trekpaardliefhebbers uit heel Vlaanderen. 

 

“Het doet ons plezier dat de provincie met Trekpaard Jeugd samenwerkt”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “Het bewijst dat onze Brabanders ook aanslaan bij de jongere generaties.” 

 

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde de afgelopen jaren projecten over het Brabants trekpaard. Die waren in eerste instantie gericht op het bewaren van het erfgoed. Maar ondertussen wordt er ook actief gezocht naar nieuwe toepassingen voor het ras in de hedendaagse maatschappij. 

​“We vinden het belangrijk dat we naar de toekomst blijven kijken”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels, “Deze studiedag is een enorme meerwaarde voor de langleefbaarheid van het trekpaard, waardoor waardoor nieuwe liefhebbers sneller de aankoop van een Brabander zullen overwegen.” ​ ​ ​ 

 

“De vorming is meteen het startschot van een jaar vol trekpaardactiviteiten”, besluit gedeputeerde ​ Gunther Coppens. “Er waren dit jaar maar liefst 29 nieuwe aanvragen voor de ondersteunende activiteitenpremie. Dit, aangevuld met nog tal van andere evenementen, zoals de traditionele jaarmarkten, betekent dus dat de trekpaarden de komende maanden overal gaan opduiken in onze provincie.” 
De infodag start om 9 uur en vindt plaats in manege Horse Club, Doornveld in Asse.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief