Personeelsleden gemeente Asse bezoeken nieuwe school in Krokegem

C21

Personeelsleden gemeente Asse bezoeken nieuwe school in Krokegem

Iktrekhetmijaan
 

 Steeds meer mensen zetten zich in voor een gezonder klimaat. En dat mag gezien worden! De voormalige campagne Dikketruiendag heet al even #iktrekhetmijaan:  want wat we zelf kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten.

 

Om het gemeentelijk klimaatactieplan 2030 te realiseren zal de gemeente Asse de vele initiatieven van haar inwoners, scholen, bedrijven,… nodig hebben. De gemeente zelf realiseert ook heel wat klimaatacties.

 

Zo realiseerden ze het voorbije jaar een nieuwbouw voor de gemeentelijke basisschool STERK, gelegen in Krokegem. De gemeentelijke basisschool in het centrum sloot de deuren. In Krokegem gaan nu 366 kinderen naar school. Er zijn twee klassen per leerjaar. Hiervoor was er nood aan 10 nieuwe klassen. Door het voormalig L-vormig schoolgebouw in Krokegem met slechts één bouwlaag te slopen en te vervangen door een nieuwbouw met drie bouwlagen konden ze voldoende open speelruimte behouden.

 

Het bestuur heeft gekozen om in deze school te investeren in duurzame energie: er werd een PV installatie geplaatst van 40 000 Wp en de verwarming werkt op basis van een grondwater warmtepomp (geothermie). Dit is een heel energiezuinig systeem dat in de winter warmte uit de grond haalt, in de zomer koelt dit systeem ons gebouw af. De toiletten van de scholen zijn aangesloten op de regenwaterputten.

Op 1 februari konden de personeelsleden van gemeente Asse het recent opgeleverde gebouw bezoeken.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2024
Redactie Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief