Klein kunstencentrum t Smiske ASSE breidt gitaarlessen uit

C21

Klein kunstencentrum t Smiske ASSE breidt gitaarlessen uit

Joris_gitaar2
 
Joris_gitaar2
 
Het is duidelijk dat gitaar spelen terug ‘in’ is.  ‘Tijdens de coronaperiode haalden veel gitaarfanaten de gitaar terug van de zolder’ zegt initiatiefnemer Joris Van den Cruijce.  ‘Mensen zijn ook op zoek naar verbondenheid en groepsgevoel’.  De wekelijkse gitaarlessen in groep vullen dus een belangrijke leemte in.  We nemen dit jaar dan ook een nieuwe gemotiveerde leerkracht, Tim De Keyser, onder de arm.  Hij komt het team met Jeroen D’Hauwers, Joris Vandesompele, Joris Laeremans en Francis Van Rompaey versterken.
‘t Smiske renoveert op dit moment de zonderruimte om er een permanent leslokaal van te maken.  Zo hebben de gitaristen een eigen stek en kunnen ze na de les nog blijven plakken aan de toog en verder jammen.  Want eens gebeten door het gitaarvirus…
Om gitaar te leren in ‘t Smiske is geen voorkennis nodig.  Na enkele weken leer je de meest eenvoudige basisakkoorden.  ‘Wat Bob Dylan kan, kan jij zeker ook!  We leren liedjes aan van Clouseau, Laïs, Taylor Swift, Billie Eilish of The Rolling Stones.  Dit kan allemaal vrij eenvoudig en akoestisch op een gitaar.  Je hebt enkel een akoestische gitaar nodig en voldoende motivatie om er voor te gaan.’ vervolgt Joris
Verspreid over de week worden er lessen gegeven in 4 niveau’s, van beginners tot gevorderden.  Nadien kunnen cursisten ook doorschuiven naar de cursus samenspel.  Sommige cursisten spelen al meer dan 25 jaar samen.  
Alle info over de cursussen staat op www.tsmiske.be en informatie kan je ook bekomen bij Joris Van den Cruijce (0498/05.17.70)
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 30 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 26 aug 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief