ASSE - Werken op begraafplaatsen Asse en Asse-terheide

C21

ASSE - Werken op begraafplaatsen Asse en Asse-terheide

Img_0524
 

Binnenkort starten er werken op de begraafplaatsen van Asse-Terheide en Asse-centrum. Concreet zal er een groot deel van de graftekens weggenomen worden in kader van een regularisatie. 

 

Bij de regularisatie van een begraafplaats biedt het bestuur nabestaanden de kans om een concessie te vernieuwen en de grafzerken indien nodig te herstellen, zelfs wanneer de vervaltermijn van de concessie reeds verstreken is. In andere gevallen wordt de grafzerk weggenomen.

 

Bij alle vervallen concessies stond al geruime tijd een vervalbericht en ook aan de ingang van de begraafplaatsen werd hiervan een bekendmaking uitgehangen. Nabestaanden kregen de kans de graftekens en alle voorwerpen op de betrokken graven tot zesmaanden na de vervaldatum van de concessie zelf weg te nemen. De overgebleven graftekens worden nu in opdracht van het gemeentebestuur verwijderd.

 

Door deze werken wordt vanaf dinsdag 3 september het oude gedeelte van de begraafplaats van Asse-Terheide afgesloten voor het publiek. Vanaf vrijdag 6 september starten de werken op de begraafplaats van Asse-centrum en wordt ook deze begraafplaats tijdelijk ontoegankelijk.

 

Tijdens plechtigheden worden de werken tijdelijk stilgelegd. De begraafplaatsen zijn dan enkel toegankelijk voor de aanwezigen van de afscheidsplechtigheid.

 

Tijdens de werkzaamheden kan er beperkte hinder voor de omwonenden zijn.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2024
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 aug 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief