MOLLEM - Agressie tegen scheidsrechter op voetbalveld

C21

MOLLEM - Agressie tegen scheidsrechter op voetbalveld

Editiepajot_mollen_agressie_tegen_arbiters_tekening_copyright_geo
Tekening copyricht GEO
 

Het zal je maar overkomen dat je door onvoorziene omstandigheden onverwachts als scheidsrechter moet fungeren, en slachtoffer wordt van een agressieveling die je in elkaar slaat met een hersenschudding en een whiplash als gevolg.

Dit is nochtans wat de 47-jarige Dirk Moreau uit Mollem zopas overkwam, nadat hij zich bereid verklaarde de taak van arbiter op zich te nemen, omdat er voor de reservenwedstrijd tussen Mollem en RWD Molenbeek, geen door de bond aangeduide ref aanwezig was. Volgens het reglement mag de bezoekende ploeg dan een scheidsrechter uit eigen rangen aanduiden, maar bij Molenbeek was er geen vrijwilliger te vinden, daarom offerde Dirk Moreau zich vrijwillig op om de wedstrijd te fluiten.
Aanvankelijk verliep het wedstrijdgebeuren tamelijk rustig. Een Molernbeeks speler werd echter uitgesloten wegens onbehoorlijk taalgebruik tegenover de scheidsrechter. Tijdens de tweede wedstrijd helft liep het mis. Toen Mollem na een 4-4 gelijke stand op voorsprong kwam werd Dirk Moreau in de rug aangevallen, kreeg een zware klap en werd nog nagetrapt waardoor hij het bewustzijn verloor. Mollemse spelers, waaronder zijn zoon Davy zijn dan tussenbeide gekomen en hebben de geweldenaar afgehouden. Dirk Moreau werd met een ziekenwagen overgebracht naar de OLV-kliniek in Asse waar hij de nodige verzorging kreeg, maar de ongelukkige voetballiefhebber, die normaal fungeert als ploegafgevaardigde van de pre-miniemen zal voorlopig werkonbekwaam zijn.
 
Het is bedroevend hoe het voetbal, dat zo mooi kan zijn, zo vaak wordt ontluisterd door verbale, en helaas soms ook lijfelijke agressie op en rond het veld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2009
GEO
GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief