ASSE - Jong CD&V neemt initiatief rond jeugdlokalen

C21

ASSE - Jong CD&V neemt initiatief rond jeugdlokalen

Editiepajot_asse_jongcd_v_foto_steven_walravens
Jong CD&V in de bres voor jeugdlokalen. Foto: Ingezonden
 

Het Asses gemeentebestuur investeerde de voorbije jaren fors in de infrastructuur van het bloeiende jeugdwerk. Naast het Boekfosproject (Scouts & Gidsen, speelpleinwerking en Spinibo) en de nieuwbouw voor de K.K.O.S., kocht het bestuur de oude beschutte werkplaats om er de KSA en Chiro van Walfergem onderdak te bieden. De Scouts van Zellik kreeg een gerenoveerde houten chalet en het dak van Chiro Zellik werd hersteld.

Met het oog op de plannen voor het nieuwe jeugdcentrum op de Asphaltco-site wordt onze jeugd niet stiefmoederlijk behandeld, zeker niet in vergelijking met de omliggende gemeenten. Maar iedereen die bouwt of verbouwt weet dat men sowieso te maken krijgt met vertragingen of onverwachte problemen. Een werf vraagt een goede opvolging, en net hier knelt het schoentje.
 
Jong CD&V Asse nam het initiatief om de grootste problemen – die zich voornamelijk stellen bij KSA & Chiro Walfergem, Scouts & Gidsen Asse en de K.K.O.S. – en ook al meermaals werden aangehaald door vzw Jeugdwerking – nogmaals onder de aandacht te brengen:
 
KSA & CHIRO WALFERGEM
De twee Walfergemse jeugdbewegingen namen het grootste deel van de verbouwingswerken voor hun rekening. De gemeente blijft echter verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen en dus ook voor het dak, dat dringend aan herstelling toe is. Ter plaatse constateerde Jong CD&V op verscheidene plaatsen lekken en andere problemen met de dakconstructie. Daarnaast is er een dringend onderhoud nodig aan de verouderde elektriciteitscabine. Jong CD&V kreeg het voor elkaar dat er nu maandag al een eerste herstelling wordt uitgevoerd.
 
SCOUTS & GIDSEN ASSE
De Scouts en Gidsen waren de eerste jeugdbeweging die hun intrek mochten nemen in nieuwe lokalen. Toch bleven ook zij niet van de nodige perikelen gespaard. Van in het begin waren er problemen met ramen en deuren die niet goed sluiten. De grootste prioriteit is echter het plaatsen van roosters voor afwatering. Nu loopt na neerslag het water in de lokalen met beschadiging van meubilair e.a. tot gevolg.
 
De jeugdbeweging investeerde in een keuken om de lokalen ook te kunnen verhuren. Dit is tot op vandaag echter nog niet gelukt omdat de nodige documenten om overnachtingen toe te laten zoek zijn geraakt op het gemeentehuis. Hierdoor verliezen de Scouts & Gidsen verhoopte inkomsten.
                                                                                                      
K.K.O.S.
Bij een plaatsbezoek aan de Krokegemse nieuwbouw stelden de jongeren, samen met schepen Jan De Backer, vast dat de werkliedencentrale wel degelijk knap werk verricht heeft. Zij stond o.a. in voor de opbouw van de binnenmuren en de betegeling van de vloeren. Dit in tegenstelling tot wat Jong VLD in een persbericht verkondigde (“de werkliedencentrale heeft geen tijd, geen goesting…”). Waarschijnlijk hebben zij zich niet de moeite getroost om ter plaatse een kijkje te gaan nemen.
 
Een groot pijnpunt blijft de vertraging van de binnentrap. Jong CD&V bewoog het college om hierin snel op te treden en kreeg de belofte dat de trap in januari geplaatst zal worden. Andere mankementen zijn de gebrekkige afwerking van het schrijnwerk. Ook hier vragen de jongeren een snelle doorstart.
 
Jong CD&V gaat ervan uit dat het gemeentebestuur de komende maanden werk maakt van deze dossiers en hiervoor een planning opstelt. Ze zal er zelf nauwgezet op toezien dat de dringendste werken snel worden aangepakt: het dak van de KSA & Chiro, de afwatering van de scouts en de trap van de K.K.O.S. Hiervoor zullen de jongeren het komende half jaar maandelijks overleggen met de nieuwe schepen van jeugd, Geert Heyvaert, en de andere betrokken schepenen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 dec 2009
Steven Walravens
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief