Halle gaat voor meer duurzame en veilige carnaval

C21
Halle_carnaval
 

Halle gaat voor meer duurzame en veilige carnaval

Dsc_5303__large_
 
Dsc_0671__large_
 
Dsc_0654__large_
 

In Aalst is het doek gevallen over het carnavalsfeest. In Halle daarentegen moet het allemaal nog gebeuren. Het aftellen kan dus beginnen! Samen met Halattraction en de veiligheidsdiensten werden enkele nieuwe maatregelen uitgewerkt. Zo is enkel nog afbreekbare confetti toegestaan en mag je brandweermanpak of politie-uniform niet teveel lijken op het echte uniform.

De VRT-nieuwsdienst omschreef het carnavalsfeest in Halle ooit als een ‘carnavalesk Tomorrowland aan de Zenne’. Het zegt veel over de feeërieke kleurenpracht die de Halse carnavalsgroepen in hun chars en kostuums verwerken en de uitgelaten feeststemming die hier drie dagen heerst.  

Organisator Halattraction, de stad Halle en de veiligheidsdiensten waken ervoor dat alles rustig en veilig verloopt. Maar uiteraard rekenen we hiervoor ook op de medewerking van elke feestvierder. Hieronder vind je alvast enkele do’s-and-don’ts!

Enkel afbreekbare confetti!

Confetti ruimen is geen sinecure. Bovendien verstoppen confetti en confettislierten de afvoergootjes en rioleringen in de stad. Wist je trouwens dat de natuur zo’n half jaar nodig heeft om confetti volledig af te breken. Zeker de glinsterende partysnippers die worden afgevuurd met zo’n confetti-shooter zijn een drama voor de opruimploegen maar ook voor de natuur. Omdat de stad en Halattraction streven naar een duurzaam carnavalsfeest mag voortaan enkel afbreekbare confetti gebruikt worden. Voor de scholen geldt er een totaalverbod.

Opgelet als je je wil verkleden als agent!

Je mag je nog verkleden als agent of brandweerman maar jouw kostuum mag geen waarheidsgetrouwe versie van het uniform dat de veiligheidsdiensten dragen. Dit om misbruik en verwarring te voorkomen.

Zet je feestneus op. Maskers dragen is echter verboden.

·         Winkelwagentjes, omgebouwde boodschappentrolleys, versierde bolderkarren,gepimpte   rollators en andere mobiele constructies zijn verboden tijdens de drie dolle nachten.  

 Feesten kan ook leuk zijn zonder drank! Je weet de volgende dag alles nog, je hebt geen kater en er zijn ook geen gênante foto’s van jou te vinden op sociale media. Tijdens carnaval mag je trouwens sterke drank (jenever, alcopops, vodka, whisky, gin,…) niet openbaar bezitten of verbruiken.

·Vandalisme, wildplassen, vuurwerk,  … Het wordt streng beboet. Gebruik de publieke toiletten die de stad plaatst en hou de stad rein. Zo blijft het feest voor iedereen fijn!

Het Rode Kruis bemant gedurende de carnavalsperiode zoals steeds een eerstehulppost naast de basiliek (K. Cardijnplein). Je kan er dag en nacht terecht. Zie je iemand in nood? Aarzel niet. Bel 112 en help elkaar.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 24 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief