REGIO - Jimmy Kets kiest winnaar uit 80 boeiende inzendingen voor fotografiewedstrijd rond tradities

C21

REGIO - Jimmy Kets kiest winnaar uit 80 boeiende inzendingen voor fotografiewedstrijd rond tradities

Nachtdropping
De winnende foto (Ingezonden foto)
 

Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei organiseerde een fotowedstrijd met als thema ‘tradities’. De opdracht was: Breng een traditie uit jouw omgeving op een leuke manier in beeld. Via de wedstrijd wil de erfgoedcel laten zien dat tradities nog volop leven in de regio. Meer dan 600 stemmen, 80 foto's, 31 deelnemers... de fotowedstrijd was een groot succes! Eva Boels (publieksprijs) en Joris Vanderborght (juryprijs) zijn de winnaars.

De ingezonden wedstrijdfoto’s bewijzen niet alleen hoe levendig de vele processies, carnavalsstoeten en jaarmarkten zijn, maar geven ook een beeld van minder bekende tradities in het Pajottenland en de Zennevallei, zoals de frietkoten of amateurtheater. De deelnemers van de wedstrijd slaagden er in de tradities op een inspirerende en zeker niet altijd traditionele manier in beeld te brengen.
Topfotograaf Jimmy Kets (oa. De Standaard) selecteerde de foto van een nachtdropping van de Chiro van Sint-Katharina-Lombeek van Joris Vanderborght als winnaar. De Jimmy Kets legt uit waarom: "Van alle inzendingen heeft dit beeld de diepste indruk op mij nagelaten. Het is een beklijvend beeld dat dat zoveel meer oproept dan waar het in feite over gaat. Enkel sterke beelden doen zoiets, en dit beeld doet dat in al zijn ogenschijnlijke eenvoud."
De foto van een Roosdaalse Zomeravond in 2014 door Eva Boels kreeg meer dan 300 stemmen. Eva richtte tijdens een optreden georganiseerd door jeugdhuis Splinter haar lens op het publiek. Eva en Joris krijgen een foto uit de fototentoonstelling Erfgoed & Zonen. De ingezonden foto's wordt bovendien ook tentoongesteld op Erfgoeddag 2016, die in het teken van tradities zal staan.

De foto's zijn nog steeds te bekijken via www.erfgoedcelpz.be . De fotowedstrijd is intussen afgelopen, maar iedereen kan nog steeds foto's van tradities doorsturen naar info@erfgoedcelpz.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 30 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief