REGIO - De toekomst van Vorst Nationaal

C21

REGIO - De toekomst van Vorst Nationaal

Editiepajot_regio_vorst_nationaal_foto_roger_mortelmans
Dries Sel, Jan Van Esbroeck, Paul Plak en Coralie Berael
 

De nv Antwerps Sportpaleis, uitbater van onder meer het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen en de Ethias Arena in Hasselt, is sinds 1 oktober 2013 ook de zaalexploitant van Vorst Nationaal.

Jaarlijks gaan er in de zaal tussen 60 en 100 voorstellingen door en schommelt het bezoekersaantal tussen 300.000 en 500.000.

 

Anderhalf jaar na de overname en veel studieresultaten rijker heeft de uitbater nu zijn visie toegelicht op de nabije en verdere toekomst van de iconische zaal.

 

Jan Van Esbroeck, PDG Sporpaleisgroep, legde er de nadruk op dat de zaal van Vorst Nationaal redelijk versleten is en dat er ook geen investeringen de laatste vijftien jaar werden gedaan. De zaal heeft nochtans veel potentieel. De uitbaters hebben hun tijd genomen om de sterke en de zwakke punten van de zaal te ontdekken en nu kan er gewerkt worden.

 

Hun missie is dan ook een maximaal comfort bezorgen aan het publiek, de artiesten en de organisatoren.

De modernisatie van de zaal is volop bezig, veiligheid en gezelligheid spelen hier een grote rol.

 

De zaal, die een capaciteit heeft van 8.400 personen zal door onder meer doeken omgetoverd kunnen worden tot een kleinere, gezellige  zaal waar activiteiten voor 2.000 à 4.000 man zouden kunnen plaats vinden. Men streeft ook naar een verbreding van het aanbod.

 

Er is in Brussel wel behoefde aan een zaal zoals Vorst Nationaal, zegt Jan Van Esbroeck, die zelf heel complementair met Paleis 12 op de Heizel kan werken. Hij hoopt ook dat de mensen terug fier zullen worden op Vorst Nationaal, want het is een fantastische zaal.

 

Een groot probleem van Vorst Nationaal is ook de mobiliteit, hierover werd een studie gedaan door Agora.

Er moet gestreefd worden dat meer bezoekers met het openbaar vervoer komen, hierover moet het publiek ook zo goed mogelijk geïnformeerd worden en moet er nauw samengewerkt worden met de maatschappijen van openbaar vervoer. Ook dient de nadruk gelegd te worden op de parkings Stalle en Audi, van waar men ook gebruik kan maken van openbaar vervoer om vlug Vorst Nationaal te bereiken.

 

Wat de mobiliteit betreft is er nog heel wat werk aan de winkel, maar er wordt heel serieus aan gewerkt.

 

www.vorstnationaal.be 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2015
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 sep 2023
Marc Colpaert | 09 sep 2023

archief