REGIO - Sportregio Pajottenland gaat voor titel ‘Supersportelregio 2015’

C21

REGIO - Sportregio Pajottenland gaat voor titel ‘Supersportelregio 2015’

Editiepajot_lennik_sportelen_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_sportelen_2_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepajot_lennik_sportelen_3_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

De sportregio Pajottenland (een samenwerking tussen 10 gemeenten uit het Pajottenland en de provincie Vlaams-Brabant) besteden in 2015 extra aandacht aan de Sportelcampagne van Bloso. Sportelen staat voor samen bewegen en van het leven genieten. De sportelacties richten zich naar 50-plussers.

De sportregio Pajottenland is een samenwerking tussen de sportdiensten van de gemeenten Herne, Bever, Galmaarden, Pepingen, Gooik, Lennik, Ternat, Roosdaal, Affligem en Liedekerke en de sportdienst van de provincie Vlaams-Brabant.
De Pajotse sportregiowerking diende bij Bloso een uniek dossier in om de titel ‘Supersportelregio 2015’ te verkrijgen. De sportfunctionarissen uit de 10 gemeenten hebben een mooi en vernieuwend programma uitgewerkt met als doel 50-plussers meer aan het bewegen te krijgen en hen een gezondere levenstijl aan te leren. De actie is gestart op 4 mei met de regionale sporteldag in Lennik.
Zo wordt er een scheurkalender uitgegeven die loopt van 30 juni tot 31 december. Elk kalenderblaadje kan een activiteit, beweegtip en/of gezondheidsweetje bevatten. Het doel hiervan is aanzetten tot bewegen van niet-actieve en minder mobiele senioren. Deze scheurkalender kan men verkrijgen via sportdiensten, sportelgangmakers, plaatselijke huisartsen/apotheek, verpleegkundigen en  O.C.M.W.'s.
Verder wordt er ook een sportgids voor 50-plussers uitgegeven.
Via www.sportelen.be kan men zich registreren om met vrienden samen te sporten, afspraken maken met mensen uit de buurt, enz…
50-plussers zijn ook actief op facebook. Via de facebookpagina kan men op de hoogte blijven van alle sportgebeuren binnen de regio Pajottenland  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 sep 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 18 sep 2023
Marc Colpaert | 09 sep 2023

archief