REGIO - Provincie zet in op Vlaams karakter in Rand. Start campagne Nederlands voor anderstaligen

C21

REGIO - Provincie zet in op Vlaams karakter in Rand. Start campagne Nederlands voor anderstaligen

Editiepajot_ingezonden_provincie_zet_in_op_vlaams_karakter_in_rand_28082015

De provincie Vlaams-Brabant startte een campagne om anderstaligen in de Vlaamse Rand rond Brussel aan te sporen lessen Nederlands te volgen. De slogan van de campagne is ‘Nederlands leren, simple comme bonjour-Nederlands leren, a piece of cake’.

De provincie Vlaams-Brabant zet sterk in op het Vlaams karakter van de Rand. Ze lanceert een nieuwe campagne om via diverse kanalen anderstaligen aan te zetten Nederlands te leren. De slogan van deze campagne is ‘Nederlands leren, simple comme bonjour-Nederlands leren, a piece of cake’.

De campagne startte met de affiche op de achterruit en zijflank van bussen van De Lijn. Gedurende twee weken rijden zo’n 38 lijnbussen rond met het campagnebeeld. 

 

In de regio Halle-Vilvoorde en de gemeenten Bertem, Tervuren, Kortenberg en Huldenberg wordt er bus aan bus een flyer verdeeld met info over de taallessen Nederlands. Nieuw dit jaar is dat de flyer ook verspreid zal worden in Tienen, Landen, Diest en Aarschot. In januari, bij de start van het tweede semester, worden opnieuw flyers verdeeld in de gemeenten waar nieuwe taallessen starten.

Via gemeentehuizen, OCMW's, bibliotheken en werkwinkels worden ook 1.000 kleine A3-affiches verspreid.

Dit jaar zijn er twee nieuwe gadgets.
Er zullen deze week een 1.000 zadelhoesjes verdeeld worden op een aantal drukke punten in de Vlaamse Rand.
Daarnaast werden er 5.000 pleisterdoosjes aangemaakt die via het netwerk van OCMW’s zullen verdeeld worden onder anderstaligen. Op iedere doosje staat in een andere taal ‘Nederlands leren? 0800 123 00’. Deze pleisterdoosjes zullen verdeeld worden onder de OCMW’s van Dilbeek, Vilvoorde, Merchtem, Meise, Asse, Sint-Pieters-Leeuw, Wemmel,  Zaventem, Overijse, Grimbergen, Machelen, Hoeilaart, Beersel, Tervuren, Lennik, Ternat, Liedekerke, Halle, Zemst en Londerzeel.

 

Via de website van het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant en het gratis telefoonnummer 0800 123 00, die op al het promotiemateriaal vermeld worden, worden anderstaligen naar een gepaste taalcursus toegeleid.

 

De promotiecampagne NT2 wordt mee financieel ondersteund door vzw de Rand met de bus-aan-bus flyers en het gratis 0800-nummer en het inzetten van jobstudenten.

 

‘We timmeren al jaren, vooral achter de schermen, aan de versterking van het Vlaams karakter in de Rand. Hierbij zetten we onze middelen op een efficiënte manier in met het oog op resultaten op de langere termijn. We ‘investeren’ in lessen Nederlands voor anderstaligen opdat ze deel kunnen uitmaken van ons gemeenschapsleven’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het Vlaams karakter.

Meer info: www.infonl.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 aug 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief