REGIO - Brandweerzone Vlaams-Brabant West gaat digitaal

REGIO - Brandweerzone Vlaams-Brabant West gaat digitaal

Brandweer_p200
EP

De Brandweerzone Vlaams-Brabant West werkt vanaf nu via een E-loket voor de aanvragen van minder dringende of geen levensbedreigende opdrachten. Het gaat in de eerste plaats over aanvragen voor tussenkomsten in geval van wespennesten, wateroverlast en stormschade.

Op de voorlopige website van de Brandweerzone www.vlaamsbrabantwest.be staat in het hoofdmenu het ‘E-loket’ terug. Men kan de hulp van de brandweer inroepen, mits het invullen van alle gevraagde gegevens. Het ingevulde formulier belandt rechtstreeks bij de brandweerdispatching en kan meteen worden verwerkt. Bij grootschalige incidenten (zoals grote wateroverlast en storm) worden ze soms in de wachtrij geplaatst, in functie van de beschikbare middelen en de graad van ernst.
Deze eenvoudige manier voor het aanvragen van brandweerhulp, bespaart de burger veel tijd. Wanneer de streek namelijk getroffen wordt door noodweer of geconfronteerd wordt met een wespenplaag, gebeurt het vaak dat de telefoonlijnen van de brandweer overbelast raken. Hierdoor loopt de wachttijd soms op. Het ‘E-loket’ lost dit probleem voor een groot stuk op. De aanvragen worden sneller verwerkt. Men hoeft niet meer te wachten tot er een brandweerdispatcher aan de lijn komt.
Alle bewoners van het gebied dat wordt beschermd door de Brandweerzone Vlaams-Brabant West kunnen gebruik maken van het ‘E-loket’. Wil je weten of je onder deze zone valt. Surf dan naar www.vlaamsbrabantwest.be .
De brandweer benadrukt wel dat het ‘E-loket’ enkel gebruikt mag worden voor niet-levensbedreigende of niet-dringende tussenkomsten. Voor elke dringende tussenkomst, of wanneer je liever een operator aan de lijn krijgt, bel je naar het Europese noodnummer 112.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief