Wielerclubs blijven actief in het PAJOTTENLAND

C21

Wielerclubs blijven actief in het PAJOTTENLAND

Wielerclubs_blijven_actief_in_het_pajottenland
Wielerclubs blijven actief in het PAJOTTENLAND - © Deschuyffeleer
 

Ondanks de alsmaar stijgende organisatiekosten, de vele praktische problemen met de wegeninfrastructuur en het bijwijlen gebrek aan medewerking vanuit bepaalde diensten blijft de wielersport het goed doen in het Pajottenland. Dat bleek op de provinciale kalendervergadering van de afdeling Vlaams-Brabant van Wielerbond Vlaanderen waar een eerste ontwerpkalender voor 2016 werd naar voren geschoven. In grote lijnen houden de wielerclubs hun gebruikelijke organisaties aan. Toch blijkt in de provincie het Pajottenland tegenover het Hageland, het Leuvense en de Noordrand meer en meer het kleine broertje te worden.

Zoals de voorgaande jaren opent het provinciaal seizoen met een oefenwedstrijd type clubkampioenschap in Vollezele op zondag 20 februari. Galmaarden Sportief is gastheer voor zowel het provinciaal kampioenschap voor elite zonder contract en beloften op zondag 10 april als voor dit voor aspiranten op zondag 5 juni. De Bergklimmers Pepingen/Bogaarden dan weer zouden de organisatie van de laatste rit van de Ronde van Vlaams-Brabant voor hun rekening nemen op zondag 31 juli.
Het Pajottenland tekent toch ook voor enkele UCI-wedstrijden waaronder nu ook de Pajot Hills Classic voor dames elite 1.2 op woensdag 30 maart in een organisatie van Pajot Sports vanuit Gooik. Verder zijn er ook nog Gooik-Geraardsbergen-Gooik voor dames elite 1.1 van de Gooikse Sprinters op zondag 29 mei, de IWT Jong maar Moedig 1.2 in Oetingen en de Gooikse Pijl 1.2 van Gooik Sportief op zondag 25 september. Een andere topper wordt allicht opnieuw ook de nationale wedstrijd voor nieuwelingen in Gooik in het kader van de Topcompetitie op zondag 7 augustus. Voor deze wedstrijd tekent eveneens Pajot Sports.  
De elite z.c./U23 krijgen in de streek de gelegenheid hun krachten te meten in Gooik (2/3), Vollezele (6/3), Herne (27/4) en Kester (23/5). Voor de gebruikelijke wedstrijd in Bever werd alsnog geen aanvraag ingediend.
De juniores krijgen de gelegenheid hun kunnen te tonen in Vollezele (12/3), Herfelingen (16/4), Tollembeek (23/4), Bogaarden (5/5), Oetingen (7/5), Oetingen (29/6) en Herne (24/9).
Bogaarden (14/5) en Tollembeek (20/8) dan weer zijn de twee enige wedstrijddagen waarop de nieuwelingen welkom zijn in de Pajotse contreien voor een gewone individuele wedstijd.
Tollembeek (3/7) is verder overigens de enige locatie waar de aspiranten nog aan de slag kunnen. Door een overvolle kalender viel de gebruikelijke wedstijd in Pepingen/Bogaarden jammer genoeg uit de boot.
Overigens hebben De Jonge Bergklimmers uit Vollezele ook nog niet uitgemaakt of zij hun kermiskoers in het najaar nog gaan organiseren en zo ja voor welke categorie.
Lennik blijkt de enige gemeente in de streek te zijn waar geen wielerwedstrijden meer georganiseerd worden. Tot voor enkele jaren gingen er nochtans verschillende wedstrijden door zowel in het centrum als in St-Martens als in Eizeringen. Allicht heeft één en ander grotendeels te maken met de ingrijpende wijzigingen aan de verkeersinfrastructuur her en der in de gemeente.        
Het ontwerp van kalender dient nu nog wel goedgekeurd te worden door de algemene vergadering van de Vlaams-Brabantse afdeling van Wielerbond Vlaanderen op zondag 17 januari in Wemmel.
Het was de pas verkozen nieuwe provinciale secretaris Sven Kaesemans uit Galmaarden die voor de eerste keer in die functie de ontwerpkalender mocht voorstellen.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 nov 2023

archief