REGIO - KERSTSPECIAL 2015

C21

REGIO - KERSTSPECIAL 2015

1_alternatieve_kerst
Alternatieve kerst
 
3_ben_weyts
Ben WXeyts
 
4_jes_colruyt
Jef Colruyt
 
5_felix_de_laet
Felix De Laet
 
6_kris_baert
Kris Baert
 
7_luc_deconoinck
Luc Deconinck
 
8_alan_haydock
Alan Haydock
 
9_liesje_en_christophe_severs
Liesje en Christophe Severs
 
10_luc_vanruysevelt
Luc Van Ruysevelt
 
11_hilde
Hilde
 
12_herman_van_rompuy
Herman Van Rompuy
 
Panorama1elsie_20_large_
 
Zalige_20kerst_20voor_20iedereen
 

Alweer is een jaar voorbij, soms heel rustig maar aan het einde met veel angst, verdriet en terreur. Vluchtelingen die Europa overspoelen, Bomaanslagen en zinloos geweld waar niemand baat bij heeft, waren dagelijks op de media de hoofdpunten van het nieuws.

Maar laat ons het feest van de vrede bewaren, en verder in vrede samen te leven in een wereld van vrede en verdraagzaamheid. Ook het probleem rond het klimaat is ons niet ontgaan. Maar gelukkig kwam er uit de Franse hoofdstad Parijs ook goed nieuws, en is men er eindelijk tot een positief akkoord gekomen, en eindelijk een oplossing op papier gezet, nu maar dromen of het ook werkelijkheid wordt.
 Verleden jaar, in de eerste editie van deze kerstspecial stond Annick Vandendriesche centraal door haar invoer en kwekerij van de bekende Nodman kerstbomen vanuit Denemarken.
 Alternatieve Kerstbomen.
Dit jaar blijven we het dichter bij huis zoeken en ben ik langs geweest op verschillende plaatsen waar er een alternatieve Kerstboom staat.
Deze alternatieve kerstbomen bestaan voornamelijk uit recuperatiematerialen en werden door de eigen uitvoeringsdiensten van de stad gemaakt. Voor de aankleding van de kerstbomen heeft de stad samengewerkt met de lokale scholen, jeugdverenigingen en ook de burgers.
Het doel van deze alternatieve- duurzame kerstbomen is om een kerstfeest te creëren met een beperkte ecologische impact.
Tijd dus om eens te gaan rondkijken in en rond de stad Halle, en op zoek te gaan naar enkele van deze duurzame kerstbomen, en ik moet zeggen ik ben er heel wat mooie en originele alternatieve kerstbomen tegen gekomen, zoals Wensenbomen, palletenbomen zoals in het sportcomplex, deze bomen werden gebouwd uit recuperatie paletten en een verwarmingsbuis.
In Buizingen op het gemeenteplein kwam ik een flessen-wensboom tegen, deze boom is een constructie van hout en draad.
Hij werd tegen de gevel van het oud gemeentehuis geplaatst, de boom werd afgewerkt met lichtslingers en de kinderen van de nabije basisschool kwamen hem opvullen met grote lege pmd flessen met daarin een briefje met hun kinderwensen op, en ik ben er zeker van dat er heel wat wensen bij zijn over een vredige kerst.
Er staan ook paalbomen in Lembeek op het Claesplein, aan de kerk in Breedhout en aan de kerk in Essenbeek. Deze bomen bestaan uit een vlaggenmast waaraan een fietswiel bevestigd is. Hieraan zijn wensslingers gehangen, op sommige locaties hangen deze slingers los en op andere zijn ze aan een houten frame op de grond bevestigd in de vorm van een boom. Op de slingers staan kerstwensen geschreven.
De boom in Breedhout werd versierd door de kindjes van de kleuterschool ‘ spring in ‘T Veld ‘ met oude lakens en kussensloop.
Onderweg op mijn zoektocht naar duurzame kerstbomen kwam ik ook dit jaar een tiental bekende mensen vanuit het Pajottenland tegen, waar ik even stil ben gestaan om een fotootje te nemen en hun wensen op te schrijven.

 

Even stil staan.
De stille dagen komen eraan
tijd om even stil te staan
overdenken en bezinnen
afsluiten of opnieuw beginnen
wat te doen met wensen of dromen
dingen die jou zijn overkomen
laat ze zijn en laat ze achter
de ergste worden zachter
de mooiste krijgen een plaats in je hart
maak ieder jaar een nieuwe start
begin aan je oude of nieuwe dromen
laat het leven op je af komen
heb lief, bewonder en geniet
meer dan dit leven heb je niet
 K.Baert
 BEERSEL – BEN WEYTS Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn.
Ben Weyts zag het levenslicht op 12 november 1970 in Leuven, maar is een geboren en getogen Beerselaar. Al op jonge leeftijd stelde Weyts zich politiek-gerelateerde vragen. Hij volgde de studie Licentiaat in de Politieke Wetenschappen in Gent en timmerde daarna aan zijn eigen weg door het Vlaamse politieke landschap.
Hij begon bij het Lodewijk Dosfelinstituut, de vormingsdienst van de Volksunie, en groeide er door tot directeur. Als partijwoordvoerder vertolkte hij eerst de ideeën van VU, later van N-VA. Weyts werd hoofd van het politiek partijsecretariaat en ging daarna aan de slag als woordvoerder en adjunct-kabinetschef bij Vlaams minister Geert Bourgeois. Hij klom daarna op tot kabinetschef van diezelfde minister. Voor Weyts zélf tot minister werd benoemd, mocht hij zich de titels van Kamerlid en Eerste ondervoorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers aanmeten.
Sinds 25 juli 2014 is Weyts Vlaams minister voor Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en de éérste Vlaamse minister voor Dierenwelzijn. Hij waakt over al zijn bevoegdheden en verdedigt -als rasechte Beerselaar- de belangen van de Vlaamse Rand.
Kerstwens:
Ik klink graag op een goede start van het jaar voor alle inwoners van de Vlaamse Rand. Een Rand waar het goed leven en wonen is, een groene en Vlaamse Rand kortom een Rand waar je thuis kan zijn. Aan alle lezers van Editiepajot prettige eindejaarsfeesten en een gezond 2016!

Zwakker geworden
maar gesterkt door geliefden
samen veel sterker   ( Haiku van Herman

 

 

HALLE - JEF COLRUYT .
1928. Bakkerszoon Franz Colruyt begint in Lembeek een groothandel in koloniale waren zoals koffie en kruiden, eerst levert hij aan kruideniers in de streek, maar al snel ook in de Brusselse regio. Later komt daar ook het bottelen van wijn en branden van koffie bij. In 1950 werd ETn Franz Colruyt NV. Groothandel in voedingswaren.
 Eind de jaren vijftig kwamen er de BONI winkels, en nu anno 2015 stelt de Group Colruyt meer dan 27.000 mensen te werk. Jef Colruyt ( kleinzoon van Franz ) kreeg na het overlijden van zijn vader Jo Colruyt in 1994, op 36 jarige leeftijd de operationele leiding van het bedrijf in handen. Onder zijn leiding werd de Franse markt betreden en werden nieuwe winkelformules ontwikkeld, zoals de buurtwinkel OKay, babyspecialist DreamBaby, speelgoed en gamingspecialist DreamLand, ColliShop, bio-supermarkt Bio-Planet en de jongste telg CRU.
Onder leiding van Jef Colruyt ging Colruyt Group ook meer aandacht besteden aan duurzaam ondernemen zowel op het vlak van mens, leefmilieu als product. Het milieu ligt Jef Colruyt nauw aan het hart, zo werd hij eerder dit jaar tijdens een actie rond zwerfvuil nog gespot toen hij bloemzaadjes uitdeelde aan wachtende automobilisten. Daarnaast wordt er ook wereldwijd geïnvesteerd in vorming en opleiding voor kinderen en jongeren dankzij Collibri Foundation.
 De eigen energieproducent Eoly levert groene energie aan de ondernemingen en productieafdelingen van de groep. In 2002, tien jaar na zijn vader Jo werd Jef Colruyt door het weekblad Trens verkozen Manager van het jaar. In 2008 werd Jef ereburger van de gemeente Beersel.
Jef Colruyt heeft een grote interesse in boeddhisme. Nadat hij in 2007 een hartaanval kreeg, trok hij naar een hindoeïstisch klooster in Bali om te herbronnen.
 In 2012 werd hij door koning Albert II van België in de erfelijke adelstand verheven. Sindsdien mag Jef Colruyt zich Baron noemen. Vandaag is het kleine bedrijf uitgegroeid tot een familie van bedrijven: Colruyt Group.
 Jef Colruyt wil langs deze weg iedereen een fijne kersttijd en een voorspoedige start in 2016 wensen.
 Hoe vier je kerst
met het pijnlijk missen
hoe doe je nog wat je vroeger deed
bij het verlies dat je leed
hoe kun je nog zingen
wat heeft het voor zin.

 

BEERSEL – FELIX DE LAET ( Lost Frequencies )
Felix De Laet werd geboren in Brussel op 30 november 1993, maar verhuisde later naar de Zennevallei.Onder de artiestennaam ‘Lost Freqencies’ veroverde deze jonge DJ-producer zowat de hele wereld, in 2014remixte Felix een nummer van de Amerikaanse zanger Easton Corbin “ Are You Whit Me “.Op amper drie weken tijd stond dit nummer op de eerste plaats van de ultratop 50 in Vlaanderen, en platina in België.
Maar het bleef niet alleen bij de Belgische hitparades, het nummer stond ook op nummer één n Zwitserland, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Zweden Australië en Ierland, en zelf op nummer 1 in de officiële Britse hitlijst. Are You Whit Me kreeg goud in Rusland, 2 maal platinum in Zwitserland, en 4 maal platinum in Zweden.
Meer dan 50 miljoen hits op Youtube en 215 miljoen streams op Spotify. Verder scoorde het hoog in de Spaanse, Franse, Britse, Nederlandse en Deense hitlijsten. Ook zijn nieuwe nummer “ Reality “ is sinds september 2015 het meest gedraaide nummer in Europa en staat opnieuw nummer 1 in de ultratop 50 van Vlaanderen.
Dank zij dit succes is Felix De Laet uitgenodigd op grote evenementen van over de hele wereld, Amenezie (Ibiza ), Tomorowland, zowel de Belgische als de Braziliaanse editie, maar ook in prestigieuze clubs van Frankrijk tot Ibiza.
Onlangs speelde Lost Frequencies voor 60.000 fans het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike in het sportpaleis in Antwerpen, dat drie dagen na elkaar uitverkocht was.
Intussen lopen er massa’s aanvragen binnen voor internationale optredens, zelf Amerika komt lonken, Zo versierde Lost Frequencies al een plaatsje op het Coachella festival van 2016.
Felix is ondertussen ook tweemaal genoemd in de “Mia’s “ op 21 januari, een eerste maal in de categorie ‘Dance ‘ en andermaal in de categorie doorbraak.
Felix zijn succes komt niet alleen van zijn prachtige remixen, maar ook door zijn sympathie voor collega’s,fans en vrienden.
Felix wenst via deze de lezers van Editiepajot vele muzikale wensen, en een vrede vol kerst.
 Beschermende handen, zij dragen
terwijl de ogen wanhopig vragen
wat zal er gebeuren met mijn kind
onder al dit kwaad van een meedogenloos bewind
wordt zijn leven straks ook weggevaagd door een onverlaat
die met bommen ons belaagt
zal ik mijn jongetje morgen nog wel dragen
kwetsbaar zijn alle dagen        
 ( Ina Bos )

 

GOOIK – KRIS BAERT.
Kris Baert, was meer dan 20 jaar lang journalist, reporter, redacteur, presentator bij Radio 2, en werkt nu nog met veel plezier bij Stadsradio Halle. Sport was en is nog altijd zijn grote passie. De feiten, zeg maar....... Maar wat hem nog veel meer boeit is telkens het verhaal de mens erachter.....
Niet alleen bij sportlui maar bij iedereen die hij interviewt. En dan is er de muziek natuurlijk, Kris, zijn andere grote passie, niks is leuker dan mensen vermaken met liedjes en wat verhalen er tussendoor. Iets wat hij al vele jaren doet, en nog vele jaren wil blijven doen.
Nederlandstalige liedjes met inhoud brengen, dat is waar Kris voor staat, en wil dit nog vele jaren blijven doen.
Dat is wat ik mezelf voor 2016 toewens, ik heb een ruim aanbod aan programma's. Er is de voorstelling ‘ doe het zo zacht je kan’, met Marleen Merckx. Er zijn mij diverse meezingprogramma’s voor binnen en buitenfeesten, en er is mijn aanvullende voorstelling ‘ hoe slapen weer een zaligheid werd ‘, waarin ik vertel hoe ik, na tien moeilijke jaren, weer moeiteloos de slaap kon vatten. Ik breng die voorstelling met een fijn streepje muziek erbij.
Deze voorstelling loopt als een trein! Heel Vlaanderen lijkt wel met een slaapprobleem te worstelen.... En daar heb ik, in veel gevallen, een stukje antwoord op aldus Kris Baert.
Daarom wenst hij iedereen een zalige nachtrust toe, ook in 2016. Veel heerlijke dromen evenveel momenten van gelukzalig wakker liggen.
2016 wordt wellicht een spannend jaar. Niet altijd in positieve zin. Daar hoef ik in deze tijden van terreur geen tekening meer bij te maken. Maar ook best spannend omdat er sportief vlak grote dingen te gebeuren staan. Hoogtepunten worden het EK Voetbal en de Olympische Spelen.
Mijn zapper ligt alvast klaar. Ik wens de Belgische sportliefhebbers een Europese voetbaltitel toe én een karrevracht medailles op de spelen. En aan de minder sportieve vrienden en vriendinnen in die periode toch veel liefde, zon en menselijke warmte. En veel muzikaal vertier, het hele jaar door!
Als ik daar met mijn muziek een minuscuul steentje kan toe bijdragen...Graag!! ( Getekend Kris Baert )
Het klokkengelui
goed te horen ook van ver
wie luistert er nog.   
(Herman Van Rompuy.)

 

 SINT-PIETERS-LEEUW – LUC DE CONINCK.
Burgemeester Luc Deconinck werd geboren in 1954 te Torhout, maar groeide op in Ukkel. Ondertussen wonen Luc en zijn echtgenote Trees al meer dan 35 jaar in Sint-Pieters-Leeuw. Samen hebben ze vier kinderen en acht kleinkinderen. Luc Deconinck is van opleiding jurist en fiscalist.
Gedurende 12 jaar werkte hij als advocaat, later ging hij aan de slag als bedrijfsleider. Tussen 2005 en 2010 was Burgemeester Deconinck voorzitter van de VZW ‘ De Rand ‘. Voor zijn jarenlange inzet voor de Vlaamse rand kreeg hij verschillende Vlaamse prijzen. Momenteel  is hij ondervoorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. In 2014 was hij lijstduwer voor de kamer.
Als burgemeester zet hij vooral in op integratie, onderwijs en het Vlaams karakter van de gemeente. Het gemeenschapsgevoel en het verbeteren van de woon-en leefomgeving zijn cruciaal. Gezonde financiën, waarbij de investeringen ( in wegen, materiaal en gebouwen ) toch op peil blijven, vormen de basis van een toekomstgericht beleid.
Veiligheid en de overlastbestrijding staan ook centraal (Camerabewaking, wijkteams, wijkpolitie en dienst gemeenschapswachten met bijhorende huisvesting in de wijk Zuun.
Tenslotte is de mobiliteit een groot aandachtspunt, met onder meer het vlot krijgen van de Bergensesteenweg en andere invalswegen naar de Ring.
Burgemeester Luc Deconinck zijn kerstwensen zijn : in de eerste plaats wens ik de mensen een goede gezondheid, want dat is natuurlijk de basis. Verder wil ik iedereen een gelukkig 2016 toewensen, en uitnodigen om daar zelf aan te werken, iedere dag opnieuw, bijvoorbeeld door inzet en zorg voor de andere. Het is immers bewezen dat wie zich inzet voor de ander een groter geluksgevoel geniet dan wie dat niet doet.
Als elkeen vanuit zijn situatie een duwtje geeft om de wereld te verbeteren, dan gaan we samen zeker een mooi en gelukkig 2016 tegemoet........
Dat is mijn wens voor elk van u en voor de ganse gemeenschap” Burgemeester Luc Deconinck Sint-Pieters-Leeuw.
Als de kaarsen blijven branden
voor mensen uit al die landen
houdt de wereld een sprankje hoop
dat het met kerstmis beter loopt.
 LEMBEEK-HALLE – ALAN HAYDOCK.
Voetballer-Trainer Alan Haydock, werd geboren in Ukkel op 13 januari 1976, maar ondertussen verhuisd naar Lembeek waar hij samen met vrouwtje Isabelle, en zoontje Owen een gelukkig gezinnetje vormen. Op zijn 8 ste begon Alan aan zijn loopbaan als voetballer bij de jeugdploegen van Diegem. Hij speelde later in de eerste klasse voor RWDM, La Louviere, Fc Brussels en AFC Tubize.
 Een overzicht van de belangrijkste momenten als voetballer waren voor Alan : 280 wedstrijden in de hoogste klasse, waarin hij 14 doelpunten scoorde. 2 Europese wedstrijden (UEFA) tegen Besiktas met RWDM. 20 Caps Nationale Beloften. Kampioen in 2 de klasse met FC Brussels. Won de beker van België in 2003 met La Louviere. 15 jaren profvoetballer. 10 seizoenen bij RWDM-FC Brussels. 3 seizoenen bij La Louviere. 2 seizoenen bij AFC Tubize.
 Alan Haydock begon als trainer bij SK Halle ( ter vervanging van Theo Buelinckx ) november 2013, toen nog eerste provinciaal. Verleden seizoen promoveerde SK Halle, onder het trainerschap van Alan Haydock en zijn ploeg, na een spannende eindronde.
De ambities naar de toekomst van deze nog jonge trainer met SK Halle, is in de eerste plaats het behoud van SK Halle in bevordering.
Op termijn ( 3-4 jaren ) een grotere club van maken! 3 de klasse, waarom niet? Zijn club SK Halle sterker maken financieel en structureel, Halle is een grote stad, en verdient zeker een club in 3 de nationaal.
Veel meer volk zien op Lamme Guiche tijdens de thuismatchen van SK Halle.
Alan’s wensen naar de lezers en vrienden van Editiepajot zijn: Als oude Brusselaar ( want nu voel ik mij een echte Hallenaar ) wens ik alle Pajotters en Hallenaren een mooi jaar 2016 toe met veel succes en verdraagzaamheid.
 Overheden die mensen opjagen
teveel mensen op de zelfde plaats
mensen vermoeid door het leven
kinderen ter vondeling gelegd.

 

 HALLE- LIESJE EN CHRISTOPHE SEVERS.
Liesje Borremans, een echte ‘Hallenes’, werkt als financieel beheerder van het OCMW van Halle. Zij leerde Christophe Severs ( zoon van Paul Severs ) kennen in de muziekschool van Huizingen. Intussen treden zij al meer dan 15 jaar op als duo of orkest.
 Liesje neemt ook alle koortjes voor haar rekening in de opnamestudio die ze net bouwden (‘Hallround Studios’). Er werden reeds verschillende producties opgenomen voor onder andere Paul Severs, Halse Carnavalisten, Geert Van Hassel, De Domino’s en vele anderen.
 Op 5 juli 2008 traden ze in het huwelijk en hebben intussen ook 2 schattige kindjes Eline en Maxim. Mensen die hen live aan het werk willen zien, kunnen dat onder andere in het Krekelhof en hotel/restaurant ‘ Les Eleveurs’.
 Liesje & Christophe wensen alle lezers van Editiepajot een sprankelend nieuw jaar 2016 waarin alle muzikale dromen waarheid mogen worden.
 Dode bladeren
bedekken dode graven
telkenjare
 ( Herman Van Rompuy )
 SINT-PIETERS-LEEUW – LUC VAN RUYSEVELT.
Luc Van Ruysevelt, schepen te Sint-Pieters-Leeuw, gewaardeerd beeldhouwer en maker van o.a Angela van Leeuw ( gemeentehuis ),Kardinaal Cardijn (Halle), Monument Jeugd (stadspark Halle), De Mijnwerker ( Galmaarden), De Parretter (Beersel), De Loper ( Essenbeek),Broeder Isidoor (Kortrijk), Wisselbeker (Carnaval Halle), sport en cultuurprijzen allerhande e.a.
Bij Luc binnenkomen, is voor mij als een kind dat zich in een speelgoedwinkel zou wanen. Alles ademt, ruikt, spreekt en voelt aan, als kunst in wording. Overal is er een weloverwogen idee in proces en op dat gebied neemt deze beeldhouwer geen genoegen met compromissen, werkelijk elke plek in huis heeft moeten wijken voor kunst in voorbereiding.
Mallen, klei, beitels, wassen modellen, plaaster, enz enz.
In het zog van Luc zwerf ik door de enorme ruimten, op zoek naar een geschikte plek om te fotograferen, soms klauterend over stukken metaal, omzichtig een enorme stapel stenen behoeden van instorting, besluipt mij een mengeling van gelukzaligheid, verwondering en jaloezie.
Een schepper die over zoveel plaats beschikt om te creéren, waar en wanneer het in hem opkomt, zweeft in een universum. In de schuur staat een onafgewerkt monument in klei, omzwachteld met een nat doek en ontwaar de contouren van zijn reusachtige knedende handen. Brains en beauty kunnen toch samengaan.
Toen ik later mijn ervaringen van dit bezoek met Goedele en Reinoud deelde, fluisterende zij mij toe, dat dit huis altijd hun kunstenaarsspeelplein geweest is, ook toen zij er nog woonden.... Vergeet Superman en Jommeke, hier is Luc Van Ruysevelt.
Bij deze wenst Luc aan iedereen een zalig en vredesvol 2016.

 De mens is geneigd tot almaar strijd
al blijft de hoop op beter leven
niet alleen oorlog, ook haat en nijd
in woord en daad, heet vooruitstrevendheid

 

 

PECHVOGEL VAN 2015: HILDE LANCKMANS & EMILE KELLER.
Op 24 oktober werden Emile Keller ( 66 jaar ) en Hilde Lanckmans ( 61 jaar ) uit Sint-Pieters-Leeuw het slachtoffer van carjacking, hun auto, een Renault Clio  een geschenk van Emile zijn vader omdat de man op 92 jarige leeftijd de beslissing nam om niet meer zelf achter het stuur te kruipen.
Werd op die 24 oktober gestolen ter hoogte van De Dikke Linde, en werd twee dagen later uitgebrand teruggevonden in de wachtbekken van de Zuunbeek.
Voor Emile en Hilde was dit een zware klap, het autootje diende niet alleen voor het eigen beperkt vervoer, beiden doen aan vrijwilligerswerk bij Meander en Zilverlinde. Emile doet ook nog eens de boodschappen voor behoeftige mensen.
Het koppel is nu zonder wagen zelf afhankelijk van vrienden en buren, zelf zonder auto doet Emile nog boodschappen voor andere behoeftigen, zij het nu met het openbaar vervoer. In afwachting het financieel haalbaar is om een nieuwe tweedehands autootje te kopen.
Vlaams Belang Vlaams Brabant heeft al met een actie een bedrag geschonken aan het echtpaar, maar er is nog wat nodig voor Emile opnieuw zijn vaste rondje barmhartigheidswerkje opnieuw kan starten. Editiepajot wenst dit echtpaar veel sterkte en geluk in 2016. 
 Dit jaar sluiten we deze kerstspecial af met wat met een paar beelden die deze kerst wat overschaduwen, nog dagelijks komen we er nog veel te veel tegen op de hoek van de straat, aan stations of op pleinen. Mensen die moeten bedelen om niet te verhongeren.
Een miljoen mensen zijn wereldwijd op de vlucht voor de vele conflicten in hun land, en dat aantal zal volgens de VN het volgend jaar nog stijgen.
De terreurdreiging die blijft aanhouden en een abnormaal straatbeeld met zich meebrengt, agenten die hun werk moeten doen met een kogelvrije vest, zwaarbewapende militairen die met kerst op straat moeten patrouilleren.
Hopelijk worden in 2016 de kinderwensen in de wensboom werkelijkheid, en luistert de Kerstman voor een keer naar een kinderhart.
 ( foto’s en artikels Emile Devogeleer – Haiku’s Herman Van Rompuy, Ambassadeur voor Europa-Japan Friendship )
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 04 jun 2024
Marc Colpaert | 03 jun 2024
Hugo Devillé | 31 mei 2024

archief