REGIO - Extra toegangscontrole op 94e Auto- en Motorsalon van Brussel

C21

REGIO - Extra toegangscontrole op 94e Auto- en Motorsalon van Brussel

Autosalpon_suzuki_16_
Suzuki in the Far West op het 94e Auto- en Motorsalon van Brussel. Foto Marc Sluys
 

Donderdag 14 januari, opent Brussels Expo de deuren wagenwijd voor meer dan een half miljoen bezoekers die het 94e Auto- en Motorsalon van Brussel willen ontdekken. Met talloze internationale primeurs, een thematentoonstelling rond youngtimers, een autotechnologiepaleis, spectaculaire animaties in de motorpaleizen en nog veel meer, wordt het Salon inderdaad een adembenemende ontdekkingstocht voor elke auto- of motorliefhebber. Omwille van de huidige waakzaamheid op het vlak van veiligheid, heeft organisator FEBIAC bovendien alle nodige maatregelen getroffen om de controle, de veiligheid én het comfort en de vlotte toegang van de bezoekers en exposanten zo goed mogelijk te verzekeren.

Elke bezoeker van het auto- en motorsalon zal gecontroleerd worden voor hij of zij de Paleizen van de Heizel betreedt. Daarvoor neemt organisator FEBIAC samen met de bevoegde orde- en veiligheidsdiensten alle nodige maatregelen. Om deze controles vlot en comfortabel te laten verlopen, wordt extra opvanginfrastructuur voorzien. Wie met de wagen komt via het grote parkeerterrein C, wordt opgevangen voor veiligheids- en toegangscontrole in een specifiek hiervoor opgezette, 40 meter lange tent. Wie met de metro komt en het Salon binnen gaat aan de kant van het Atomium, zal worden opgevangen in Paleis 10 van Brussels Expo. Daar zal ook een ruime vestiaire voorzien worden.

Bijkomend voorziet organisator FEBIAC snelle toegangsrijen, ‘fast lanes’, voor wie zich presenteert mét een online aangekocht toegangskaartje en zonder zakken of tassen. Want die veiligheidsmaatregel wordt ook genomen: bezoekers wordt uitdrukkelijk gevraagd om zonder tassen, zakken en rugzakken naar het Salon te komen. De organisatie van het Salon volgt daarin het voorbeeld van concertzalen, sportstadions en andere grote eventlocaties.

“Wij zoeken naar een goede combinatie van comfort en veiligheid”, stelt Pierre Lalmand, directeur- generaal van het Salon. “Wij sparen kosten nog moeite om de veiligheid te garanderen. Extra controles van de bezoekers horen daarbij, maar wij staan er op dat dit in de best mogelijke omstandigheden gebeurt. Daarom voorzien wij een aangepaste infrastructuur. Wij rekenen op de medewerking en het begrip van onze bezoekers om niet met tassen en rugzakken naar het Salon te komen. Draagtasjes om folders en informatiebrochures te kunnen meenemen, zullen op heel wat stands verdeeld worden. En wie via autosalon.be een ticket koopt, vermijdt tijd te verliezen aan de kassa’s, ook al hebben we ook daar extra capaciteit en beveiliging voorzien.”, besluit Pierre Lalmand.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2016
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 28 jun 2024

archief