REGIO – Huismus blijft op één tijdens grote vogelweekend

C21

REGIO – Huismus blijft op één tijdens grote vogelweekend

Vogel_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Vogel_2
 

Afgelopen weekend hebben ruim 13.000 mensen, ook in het Pajottenland deelgenomen aan het grote vogelweekend van natuurpunt, en massaal tuinvogels geteld.

De resultaten hiervan zijn nog niet volledig, maar na 308.456 getelde vogels is duidelijk dat de huismus voor het derde jaar op rij de meest getelde vogel is in de Vlaamse tuinen.
De zachte winter bracht opvallend weinig wintervogels als vinken, kepen en koperwieken op de been.
Zoals vorig jaar blijft de huismus de nummer één gevolgd door de koolmees en de vink, het verschil tussen de koolmees en de vink, die vorig jaar nog een nek aan nekrace leverden, werd een stuk groter.
Door het zachte winterweer tot eind vorige week, vonden vinken nog voldoende voedsel in het open veld en daardoor bleven ze vaker weg uit de tuinen.
Met het Grote Vogelweekend wil Natuurpunt wetenschappelijke gegevens verzamelen over de toestand van onze tuinvogels. Met enkel professionele biologen zou het onmogelijk zijn om de honderdduizenden gegevens te verzamelen.
Tegelijkertijd wil de natuurvereniging mensen de schoonheid van de natuur in hun eigen tuin te laten ontdekken en hen aanmoedigen om vogels te voederen gedurende de wintermaanden.
Wie op de hoogte wil blijven van de activiteiten van natuurpunt kan terecht op www.natuurpunt.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jan 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 apr 2024
| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024

archief