REGIO - Lennaert Maes en Andrei Bonski pakken uit met nieuwe cd voor kinderen die Nederlands leren

C21

REGIO - Lennaert Maes en Andrei Bonski pakken uit met nieuwe cd voor kinderen die Nederlands leren

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Sinds vorig jaar mogen Lennaert Maes en Andrei Bonski ook kinderen tot hun publiek rekenen. In 2015 maken ze de voorstelling ‘de ReisRus’ voor kinderen die Nederlands leren. Sindsdien toeren ze met de voorstelling in Vlaanderen, Wallonië en Brussel en nu brengen ze een CD uit.

Lennaert Maes is een vaste waarde voor anderstaligen. Hij maakt al jaren muziek en theater voor volwassenen die Nederlands leren. Sinds 2015 behoren ook lagere schoolkinderen die Nederlands leren tot zijn publiek. Op maat van dat jonge publiek maakten Lennaert Maes en Adrei Bonski de theatervoorstelling ‘de ReisRus’. Hiermee trekken ze naar scholen en cultuur- en gemeenschapscentra in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. De voorstelling, met liedjes in eenvoudig Nederlands en gekruid met een hoge dosis humor, laat kinderen de hele wereld verkennen. Net zoals bij de voorstellingen voor volwassenen vermaken Lennaert Maes en Adrei Bonski het anderstalige publiek op een heel interactieve manier. Kinderen, ouders en leerkrachten zingen, klappen en dansen mee.

Bij de voorstelling ‘de ReisRus’ verschijnt nu ook een cd met zes nummers. Bij de cd hoort een boekje met taalspelletjes in het Nederlands op maat van lagere schoolkinderen. Je kan de cd ook los van de voorstelling, thuis of in de klas gebruiken. Voor scholen is het leuk om met de liedjes te werken tijdens de les Nederlands of bij andere opdrachten. De cd is ook erg geschikt voor in de huiskamers of voor onderweg in de auto. Wie Nederlands leert, oefent de taal best ook in de vrije tijd. Dat is ook zo voor kinderen. De liedjes van ‘de ReisRus’ helpen hen daarbij. Daarnaast is de cd ook gewoon leuk voor kinderen die al heel goed Nederlands begrijpen en spreken. De cd kan je bestellen bij vzw ‘de Rand’. De cd kost 5 euro/stuk + verzendkosten.

Info : Cindy Van Dijck – 02 568 01 78 –  cindy.vandijck@derand.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2016
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief