REGIO – Scheidsrechters in het provinciale voetbal met uitsterven bedreigd.

C21

REGIO – Scheidsrechters in het provinciale voetbal met uitsterven bedreigd.

Arbiter_60
Foto Emile Devogeleer
 
Panorama1_scheidsrechters
Foto Emile Devogeleer
 

 Ieder weekend het zelfde scenario rond het voetbalveld bij de jeugd en zelf al in provinciale wedstrijdendat er geen scheidsrechter is om de wedstrijd te fluiten.

 

Steeds meer moeten ploegen beroep doen op een afgevaardigde of een van de ouders van een voetballertje,omdat de man in het zwart niet komt opdagen voor de wedstrijd.

 

 Het gaat slecht met de scheidsrechters, niet de kwaliteit maar het aantal neemt elk jaar af.

 

De daling werd vijf jaar geleden ingezet en is niet meer te stoppen. Als het zo voortgaat, worden straks provinciale matchen en alle jeugdwedstrijden zonder refs gespeeld.

 

Afgelopen weekend vonden alleen al in Vlaams Brabant liefst 129 van de 527 wedstrijden van provinciale ploegen en jeugdteams plaats zonder een echte scheidsrechter.

 

 Dat is liefst 25 procent. En dit omdat er geen ref beschikbaar was. Hoe aanlokkelijk is de functie van voetbalref nog?Of gaan we terug in de tijd waar de ouders klaar stonden om te fluiten, zodat zoonlief toch zijn favoriete sport kon/kan beoefenen, met het risico alle verwijten van de ontevreden supporters, te moeten aanhoren.

 

 De afkalving van het scheidsrechtersbestand heeft een dieptepunt bereikt en dat kan gerust een kritiek dieptepunt genoemd worden. Wat aan de basis scheef loopt, laat zich ook aan de top voelen.

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2016
Emile Devogeleeer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 12 feb 2024

archief