REGIO – Feest van de Driekoningen.

REGIO – Feest van de Driekoningen.

Driekoningen_1
Foto's Emile Devogeleer
 
Driekoningen_2
Foto's Emile Devogeleer
 
Driekoningen_3
Foto's Emile Devogeleer
 

  Na de drukke feestdagen van nieuwjaar en kerstmis is het bij vele ambachtelijke bakkers opnieuw vele uren kloppen om de lekkere taarten met boontje in op tijd in de winkel te krijgen.  Zoals bij bakkerij Coppens op de Bergensesteenweg 331 in 1600 Sint Pieters Leeuw, het is deze week alle dagen van 01u00 tot sluitingstijd van de winkel doorwerken om de 750 koningentaarten klaar te krijgen, aldus Nick Coppens.

En dan is dit nog niet het drukste jaar, omdat dit jaar Driekoningen in het kerstverlof valt, en hierdoor de vraag ietsje minder is, dan wanneer 6 januari in de schoolperiode valt.

Desondanks beginnen meer en meer bedrijven de christelijke feestdag te vieren onder hun personeel, zo zijn er bedrijven die speciale taarten bestellen voor 25 a 30 personen ( met meerdere bonen in het gebak ) of lolbroeken die een taart bestellen met daarin meerdere bonen om de vrienden beet te nemen.

 Driekoningen, wordt naar jaarlijkse traditie gevierd op 06 januari, en wordt er niet alleen Driekoningentaart gegeten, maar is ook een feest voor de kinderen, die op die dag verkleed als de drie wijzen uit het verre oosten, van deur tot deur gaan om hun Driekoningenliedje te zingen, in ruil voor wat snoep of een centje voor een nieuwe hoed, want de ouwe is versleten.................

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 01 okt 2017

archief