REGIO - 10de ROCKVONK zoekt jong muzikaal talent

C21

REGIO - 10de ROCKVONK zoekt jong muzikaal talent

Rockvonk_affiche
 

ROCKVONK, het tweejaarlijkse Vlaams-Brabantse popconcours voor bands, producers en muzikanten, gaat voor de 10de keer op zoek naar het strafste jong muzikaal talent uit de regio. De provincie Vlaams-Brabant en Muziekcentrum Het Depot uit Leuven kijken uit naar een opvolger voor Abudhabi vzw, Five Days, The DeVilles, Willow, en Bodyspasm. Vier voorrondes, twee halve finales en de grote finale in Het Depot leiden op 2 december naar de beste nieuwe live band uit Vlaams-Brabant.

De popwedstrijd is al aan zijn 10de editie toe. Naast bovenstaande winnaars kregen ook volgende namen al een stevige duw in de rug dankzij ROCKVONK: Customs, Douglas Firs, Undefined en Float Fall.

 

‘ROCKVONK is niet zomaar een muziekwedstrijd. Het is de start van een twee jaar durend traject waarin coaching en begeleiding centraal staan. En niet alleen voor de winnaar. Alle finalisten kunnen rekenen op die ondersteuning. Uiteraard liggen er voor de top 3 nog wat extra’s in de prijzenmand. ROCKVONK is kortom een stevige push voor ons jong muzikaal talent’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor jeugd.

 

Alle genres zijn welkom, van rock over hip hop, metal, electronica, lo/fi, hardcore, punk, singer/song, reggae tot funk. Alleen of in groep, instrumentaal of in eender welke taal, zolang het maar live is. Enige voorwaarden: de helft van de bandleden moet in Vlaams-Brabant wonen en jonger zijn dan 30 jaar.

 

Inschrijven tot 1 juli

 

Inschrijven voor ROCKVONK kan nog tot en met 1 juli op www.rockvonk.be

 

De demojury selecteert uit de inzendingen 32 bands die optreden tijdens één van de 4 regionale preselecties. 16 bands stoten door naar de halve finales waar er 8 finalisten geselecteerd worden. Deze 8 bands zullen uiteindelijk na een intensief coachingsweekend op 2 december strijden in dé grote finale in Het Depot.

 

Talent spotten kan op volgende data:

 

Voorrondes:

Vrijdag 22/9: Jeugdhuis Bunker in Glabbeek

Zaterdag 23/9: Jeugdclub Tonzent in Sterrebeek

Vrijdag 29/9: Jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo

Zaterdag 30/9: Jeugdcentrum De Kazerne in Halle

 

Halve finales:

Vrijdag 20/10: Jeugdcentrum De Klinker in Aarschot

Zaterdag 21/10: Jeugdhuis Nijdrop in Opwijk

 

Finale:

Zaterdag 2/12: Het Depot in Leuven

 

 

Meer info: www.rockvonk.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024
Marc Sluys | 27 mrt 2024

archief