REGIO - Reproducties van Bruegel gezocht voor artistiek project

C21

REGIO - Reproducties van Bruegel gezocht voor artistiek project

Breugelkopie
Ingezonden
 

In 2019 is het 450 jaar geleden dat de kunstenaar Pieter Bruegel overleed. Voor een project dat dan in de regio Pajottenland & Zennevallei zal plaatsvinden, wordt gezocht naar reproducties van werken van Bruegel. Wie kaders, schilderijen of blikken dozen met een afbeelding van een werk van Bruegel bezit en deze niet meer nodig heeft, kan contact nemen met Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei.

In 2019 slaan heel wat verenigingen, gemeenten en inwoners uit Pajottenland & Zennevallei de handen in elkaar voor de organisatie van een regionaal Bruegeljaar vol activiteiten en beleving.  ‘Onze’ landschapsschilder is dan immers 450 jaar overleden en zal ook nationaal en internationaal in de kijker staan.

Boeren-Bruegel blijft inspireren en geeft betekenis, kleur en  smaak aan onze regio: landschap, erfgoed, toerisme, streekproducten, cultuur… anno 2019. In

Antwerpen en Brussel zullen grote tentoonstellingen worden georganiseerd, maar ook hier in de regio staan er boeiende projecten gepland om Bruegel in de kijker te plaatsen.

In het kader van één van deze Breugelprojecten is Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei op zoek naar reproducties van werken van Bruegel. In 2019 willen ze illustratoren artistiek aan de slag laten gaan met deze reproducties. Breugel liet zich beïnvloeden door de toenmalige Pajotse landschappen, bewoners en cultuur. In dit project zullen illustratoren de werken van Bruegel beïnvloeden met hun waarnemingen van de hedendaagse Pajotse omgeving.

Heb jij nog een ingekaderde Bruegel in de kelder staan of een koekendoos met een Bruegeliaanse afbeelding op de zolder liggen? Laat het weten! Wij zoeken kaders, schilderijen, blikken dozen of andere objecten in alle formaten met een afbeelding van een werk van Bruegel. Mail naar info@erfgoedcelpz.be  of bel T: 02 451 69 49.

Meer info op www.erfgoedcelpz.be   

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2017
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief