Weg van Klassiek heeft topeditie achter de rug

C21

Weg van Klassiek heeft topeditie achter de rug

Wvk_24aug2018_bellingen__large_
 
Wvk_24aug2018_kerkbellingen__large_
 
Wvk_25aug2018_kasteelgaasbeek__large_
 
Wvk_26aug2018_kerkspl__large_
 

 Van 24 tot 26 augustus streek Weg van Klassiek neer in Bellingen, Gaasbeek en Sint-Pieters-Leeuw. De zesde editie van dit festival was een succes. Honderden liefhebbers van klassieke muziek en natuur konden genieten van het mooie landschap van Pajottenland en Zennevallei, het lekkers uit de streek en uitvoeringen door topartiesten.

De centrale muzikale gast was tenor Reinoud Van Mechelen, die optreedt van Moskou tot New York, maar nu dus in eigen land zijn kwaliteiten als barok- en operazanger kon tonen. Vrijdag trad hij op in de gerestaureerde abdijkerk van Bellingen met zijn ensemble A Nocte Temporis. De uitvoering van de komische cantates van Nicolas Racot de Granval en Laurent Gervais werd fel gesmaakt. Vooraf gingen de deelnemers op Vlinderwandeling in Pepingen. In de schuur van de abdijhoeve Cantimpré kregen ze een maaltijd met streekproducten aangeboden. Zaterdag startte de dag met een bezoek aan de museumtuin van Gaasbeek. Na een maal met Gooikse ovenkoeken brachten Reinoud Van Mechelen en Anthony Romaniuk de liedcyclus Dichterliebe van Robert Schumann en de Mélodies op teksten van Victor Hugo van Franz Liszt. De derde dag begon met een verkenning van de Zuunbeekvallei en eindigde in de Sint-Pieterskerk van Sint-Pieters-Leeuw. Voor het slotconcert kozen Reinoud en A Nocte Temporis de mooiste aria’s voor tenor en traverso van Bach. Kortom: Weg van Klassiek was opnieuw drie dagen genieten.

De editie 2018 was een geslaagde samenwerking tussen de Cultuurcentra van Pajottenland & Zennevallei, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, Kunst In Pepingen en Kasteel van Gaasbeek, met de steun en medewerking van de gemeenten Pepingen, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw en de Vlaamse Overheid.

Een terugblik is te vinden op www.facebook.com/wegvanklassiek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2018
Devogeleer Emile
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

| 24 apr 2024
Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief