Atheneum GERAARDSBERGEN steunt Shairwoo GM (Gambia)

Atheneum GERAARDSBERGEN steunt Shairwoo GM (Gambia)

Dsc_0590
 

Het GO! atheneum Geraardsbergen wil van elke leerling een maatschappelijk geëngageerde burger maken. Zelf geeft de school echter ook regelmatig het goede voorbeeld, ditmaal door schoolboeken Frans aan Shairwoo GM te schenken.

 

“Shairwoo GM is een schoolproject in Gambia. Ik stapte zelf vorig jaar in het project, dat vooral gericht is op het zoeken van sponsors voor kinderen in nood. Zelf heb ik ook een sponsorkindje waar ik maandelijks een bijdrage van € 8 voor stort. Hierdoor krijgt dat kind de kans om zich in te schrijven voor onderwijs, een basisrecht voor elk kind. Daarnaast wordt met dat bedrag ook een uniform en schoolboeken aangekocht en krijgt mijn kindje elke dag een maaltijd. Dankzij deze manier van werken, konden op een jaar tijd 68 kinderen een schoolcarrière starten”, licht Ingrid Lippens toe.

 

Naast de toegang tot onderwijs is echter ook de kwaliteit van het onderwijs een probleem in Gambia. “Ik bracht in oktober 2018 een bezoek aan Somita, een arm dorpje. Er was een school, maar de infrastructuur en het schoolmateriaal liet echt te wensen over. Bij mijn terugkomst in België heb ik de directie van het atheneum gecontacteerd, aangezien mijn kinderen -Lars en Kimberly- daar ook school lopen. Ik ben de directie dan ook heel dankbaar, want zij schonken 6 grote dozen vol schoolboeken voor het vak Frans.”

 

Ook Brecht Persoons (directeur) en Chris Teirlinck (voorzitter Vriendenkring) zijn enthousiast over het project: “Onze school werkt al enkele jaren met eigen cursusmateriaal. De werkboeken Frans werden dus niet meer gebruikt. Dat deze milde schenking een heus volksfeest teweeg brengt, is natuurlijk fantastisch. Zelf waren we er niet bij, maar het beeldmateriaal spreekt voor zich: 250 leerlingen die een feestelijk ontvangst voorzien hadden, een speech door een leerling in het Frans,… Fantastisch!”

 

Shairwoo GM apprecieert elk initiatief en hoopt dat er nog scholen het voorbeeld van het atheneum zullen volgen. Wie een schenking wilt doen, een sponsorkindje onder zijn hoede wilt nemen of het project op een andere manier wilt ondersteunen, kan contact opnemen met Nancy Despieghelaere (voorzitter) of Ingrid Lippens (ondervoorzitter).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2019
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 16 mei 2020
Roger Swalens | 13 mei 2020

archief