Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” groot succes!

Zwerfvuilactie “Op 5 minuten proper” groot succes!

Dsc_6017_01__large_
 
Dsc_6013_01__large_
 
Dsc_6027_01__large_
 
Zwerfvuilactie
 

De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 23 maart tot 28 april, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil. Als doel werd er gesteld dat elk gezin 5 minuten zou opruimen en dat er op die manier 281.759 minuten (of bijna 4.700 uur) zou worden opgeruimd.

Het bleef tot op het einde spannend of dit doel zou behaald worden, maar uiteindelijk bleek dit geen probleem te zijn: 395.153 minuten of 6.586 uur werd er opgeruimd. Een ongelooflijk succes! In totaal werden 486 km straten zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal met 3.706 vrijwilligers.

Schepen Defranc (Sint-Pieters-Leeuw): “Wat dit jaar opviel, is dat er opmerkelijk meer vrijwilligers deelnamen aan de opruimactie. In Sint-Pieters-Leeuw bijvoorbeeld is er zelfs een verdubbeling van het aantal vrijwilligers tegenover vorig jaar.”

“Een deel van de vrijwilligers geeft aan ook buiten deze campagneperiode regelmatig de baan op te blijven gaan om hun buurt proper te houden” aldus schepen Servé (Halle).

Iedere vrijwilliger kreeg al een kleine attentie voor het deelnemen aan de campagne, maar bovendien maakte men ook kans op een ballonvaart. Uit alle deelnemers werden 4 gelukkige winnaars getrokken: L.D.G. uit Beersel, JM.S. uit Dilbeek, N.G. uit Halle en J.V.R. uit Sint-Pieters-Leeuw.

Burgemeester Hugo Van Daele (Beersel) gaf toch ook graag mee dat het niet op de grond gooien van afval helemaal een oplossing zou zijn voor het zwerfvuilprobleem.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 sep 2020

archief